Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

sâmbătă, 1 octombrie 2016

Smochine in aluat foietaj

Smochinul a fost printre primele plante cultivate de om.
Un articol în revista Science descrie descoperirea a nouă smochini fosilizați, datați în jurul anilor 9400-9200 î.Hr., în așezarea neolitică Gilgal, în Valea Iordanului. Descoperirea așază domesticirea smochinului înaintea grâului, orzului și legumelor, ceea ce poate fi primul caz cunoscut din agricultură.
În Roma antică, smochinul era considerat un arbore sfânt pentru că, în mitul fundației, Romulus și Remus au fost alăptați de lupoaică sub un smochin.

În cartea genezei (3:7), după căderea în păcat Adam și Eva își acoperă goliciunea cu frunze de smochin.
Smochinul este amintit în Biblie și în Noul Testament, în evanghelii, cât și în Vechiul Testament, mai ales în Cântarea Cântărilor („Se pârguiesc florile în rodieri și roadele în smochini”).




Unul din capitolele Coranului este numit după smochin iar fructele sunt, de asemenea, menționate de nenumărate ori, profetul Mohamed considerându-le coborâte din Paradis deoarece „(...) fructele paradisiace nu au sâmburi (...)”.
Buddha a atins iluminarea sub copacul Bodhi, un bătrân smochin sfânt (Ficus religiosa).
Smochinul indian, Ficus bengalensis, este arborele național al Indiei.

Ingrediente : 7 persoane
1 aluat foietaj
7 smochine proaspete
7 felii de bacon
75g feta
1 lingura ulei de masline
cimbru
sare și piper
1 gălbenuș de ou
2 lingurite de lapte


Mod de preparare: 
Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se spală și se taie smochinele in cruce -nu le taiati complet.
Se fărâmițeaza branza feta si se amesteca cu 1 lingura de ulei de masline si putin cimbru .
Se adaugă sare și piper .
Umpleti smochinele cu acest amestec și învelițile in feliile de bacon.
Taiati cercuri de aluat foietat (un pic mai mari decat smochinele).
Înveliți smochinele în aluat . Am variat mai multe forme și modele.
Ungeti cu galbenusul amestecat cu lapte.
Se da la cuptor aproximativ 20-30 de minute .
Se serveste ca aperitiv cu o salată verde bine asezonata sau cu felii de dovlecel usor rumenite si asezonate.
Constelatia Corbul si Smochinul
Corbul este o constelație australă descrisă de Ptolemeu.
De la această latitudine poate fi observată cel mai bine în luna mai, atunci când constelația se ridică aproximativ 15 grade deasupra liniei orizontului în partea sudică a cerului. Se învecinează cu constelațiile Cupa, Fecioara și Hidra, iar cea mai luminoasă stea este γ Corvus, Gienah, care într-o traducere literară înseamnă „aripa corbului”.
În mitologia greacă, zeul Apollo, însetat fiind, a trimis un corb să-i aducă, într-o cupă, apă de la râu. Văzând un smochin și ispitit de fructele acestuia, corbul se așeză în copac și a așteptă ca fructele să se coacă. Știind că întârziase mult și că va fi pedepsit pentru aceasta, corbul se gândi să recurgă la o stratagemă: luă apă în cupă și, în același timp, prinse un șarpe care se găsea pe malul râului. Întors la Apollo, îi dădu apa și folosi șarpele ca o scuză a întârzierii sale. Dând pe față minciuna corbului, furios Apollo aruncă corbul, șarpele și cupa în cer, unde acestea se transformară în constelațiile Corbul, Hidra și Cupa.
(http://crt-ro.com/39constelatii/corbul-corvus/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...