Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 13 noiembrie 2016

Dovleac la cuptor

O reteta simpla si parfumata de dovleac la cuptor.
Este foarte simplu de facut și dovleacul isi păstrează astfel toate aromele sale.
Aici este rețeta de bază, apoi posibilitățile sunt nelimitate, puteți adăuga usturoi, brânză parmezan, sirop de arțar, miere ...

Ingrediente :
1 kg 300 de dovleac
2-3 linguri ulei de masline
sare, piper
cimbru uscat


Mod de preparare:
Taiati dovleacul în felii de aproximativ 2-3 cm grosime.
Curatati-l de seminte dar lasati coaja.
Puneti feliile de dovleac pe o tava acoperita cu hartie de copt , ungeti-le cu ulei de masline pe ambele parti.
Puneti sare, piper si cimbru uscat.
Coaceti feliile intorcandu-le pe ambele parti timp de 35- 40 minutes in cuptorul incalzit la 200°C.
Este o garnitura ideala pentru un fel de carne sau pentru un peste afumat.
Eu am transformat o parte in piure pentru a face painici cu dovleac.
Toate retele mele cu dovleac aici.


Pofta Buna !
imprimati print

Un comentariu:

  1. Imi place mult dovleacul copt, o sa incerc si cu cimbru sa vad cum e! Mujltumesc pentru idee! :*

    RăspundețiȘtergere

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...