Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

miercuri, 30 noiembrie 2016

Pui in sos de bere neagra

Berea este folosita la prepararea mancarurilor inca din Egiptul Antic.
Se spunea ca fiind gatita cu bere mancarea va fi mai sanatoasa.
Este adevarat, un nou studiu care a aparut in "Journal of Agricultural and Food Chemistry" sugereaza ca marinada din bere face carnea sa fie mult mai sanatoasa.
Bautura cu hamei fragezeste si complimenteaza carnea de pui, de vita si de iepure, dar se potriveste de minune si cu ingrediente precum crevetii ori midiile.
Puiul cu bere este o reteta clasica a bucatariei cu bere..
O rețetă reconfortanta care va place atat celor mari cat si celor mici.

Berea neagra este mult mai sanatosa decat cea blonda, aceasta fiind o foarte buna sursa de fibre solubile care au capacitatea de a reduce colesterolul de tip LDL (rau) si prin aceasta pune la adapost inima de afectiuni vasculare.  Ca un beneficiu suplimentar, hameiul si maltul furnizeaza o serie de antioxidanti benefici pentru inima. Cele mai bune tipuri de bere sunt cele care sunt facute cu malt de orz. Aceasta bere previne foarte bine si osteoporoza. sursa :http://www.ziare.com/

Ingrediente:
1 pui bio (de casa )
2 sticle de 33 cl de biere neagra de calitate
20 cl de apa
1 ceapa
3 morcovi
1 catel de usturoi
1 lingura buna faina
2  linguri de smantana
40 g de unt
cimbru uscat, 1 foaie de dafin
sare, piper
patrunjel tocat


Mod de preparare :
Se spală și se taie puiul in bucati. Se pun la prajit bucatile de pui intr-o tigaie cu 20 g de unt.
Puneti sare si piper.


Se spală și se curata legumele. Se taie morcovii în 2 și apoi în direcția lungimii. Se taie ceapa in 4 si usturoiul in 2.
Atunci când puiul este rumenit se scoate si se rezerva.
In aceeasi tigaie puneți morcovii, ceapa și usturoiul la prajit.

Se pune carnea într-o oala/caserolă adanca.
Se adauga legumele, cimbrul, dafinul .
Se adauga berea (atentie va face spuma) si apa.
Acoperiti si gatiti la foc potrivit 45 de minute.
Se scoate puiul si morcovii si se rezerva.
Se strecoara supa printr-un tifon pentru a păstra doar lichidul (de 2 ori pentru a indeparta grasimea).
Intr-o oala / tigaie se încălzește untul și se pune faina. Se coloreaza amestecănd timp de 2 minute.
Adaugati treptat supa de pui amestecand cu un tel și se aduce la fierbere. Lasati sa se  ingroase un pic si se adauga crema.
Se pune carnea și morcovii în sosul de smantana și se fierbe la foc mic 5 minute.

Este gata!
Se pune deasupra patrunjel tocat si se poate servi


Se serveste cu o garnitura de orez, ciuperci sau mamaliga.

   
Pofta Buna !

imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...