Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

marți, 20 decembrie 2016

Biscuiti Spritz cu nuca de cocos

Dupa reteta Biscuiti de casa spritati- Spritz inspirata dupa reteta frantuzeasca facuta de celebrul patisier Pierre Hermé, va prezint o reteta clasica de data aceasta.
Numele acestor fursecuri vine de la forma pe care o atasam fie la masina de tocat sau la robotul Kitchenaid fie la pistolul / presa pentru biscuiti.
De data aceasta am folosit robotul Kitchenaid - mult mai usor de facut dar aspectul este un pic mai putin reusit. Am facut 2 modele .
Biscuitii sau fursecurile « spritz » sunt o veritabila institutie in Germania si in regiunea Lorraine din Franta. Sunt la origine o specialitate austriaca preparata de obicei de sarbatorile de Craciun sau pentru a acompania cafeaua sau ceaiul.
Ingrediente :
200 g de unt moale
150 g de zahar
360 g de faina
100 g de pudra de nuca de cocos
2 oua
vanilie
1 varf de cutit de praf de copt

Decor;
125 g de ciocolata alba
decor multicolor
fistic prajit maruntit
dulceata

Mod de preparare :
Bateti untul pana devine cremos.
Adaugati zaharul si vanilia si frecati totul bine apoi puneti treptat ouale.
Incorporati treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos si formati aluatul.
Lasati-l sa se odihneasca o noapte la rece.
Scoateti aluatul din frigider 1 ora inainte.
Luati o bucata de aluat, formati un budin si-l puneti in robotul Kitchenaid echipat de masina de tocat si de forma de biscuiti. 
Folositi forma in forma de stea, porniti robotul si faceti apoi forme de S sau W. 
Am folosit si o alta forma - am pus un pic de dulceata in mijloc si un pic de fistic deasupra.
Depuneti biscuitii pe placi acoperite de hartie de copt.

Dati la cuptorul incins la 210°C timp de 10-15 minute.

Trebuie sa fie numai un pic colorati. Puteti inlocui nuca de cocos cu pudra de migdale sau nuci.

Bun biscuit !

imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...