Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 19 decembrie 2016

Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie

Este un desert foarte popular si cunoscut in Germania, Austria si Elvetia.
Se consuma de obicei in seara de Anul Nou.
Traditia este de a umple o gogoasa cu mustar si de o ascunde intre celalte umplute cu crema de vanilie sau dulceata. Ramane a astepta ca cineva s-o guste :)

In toata Germania se denumeste "Berliner" in afara de ...  Berlin !
Aici se cheama "Pfannkuchen" sau  "desert facut la tigaie". 



Ingrediente : pentru 25 de gogosi de 6 cm
300 g de faina
1/2 plic de drojdie uscata
100 ml de lapte caldut
1 varf de sare
1 ou
3 linguri pline de zahar
50 g de unt moale

ulei
zahar pudra

Crema de vanilie: va trebuie numai jumatate
50 cl de lapte
3 galbenusuri de ou
vanilie
4 linguri de amidon de porumb- maïzena
100 g de zahar
50 g de unt moale

Mod de preparare:

Crema de vanilie :
Se încălzește 35 cl de lapte cu vanilia și untul.
Într-un castron diluam amidonul cu 15 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou.
Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.
Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.
Se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.
Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cel putin 2 ore.


Aluat:
Intr-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata.
Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l).
Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugam untul în 2 etape si frământam până când este bine incorporat.
Acoperiți vasul cu un prosop si lasati-l sa creasca 60 de minute într-un loc cald.
Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.
Intindeti aluatul cu un rulou, taiati gogosile cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.
Incingeti uleiul si puneti la prajit gogosile 30 secunde pe fiecare parte.

Le scoateti pe hartie absorbanta .

Le puteti consuma simple pudrate cu zahar pudra sau le puteti umple cu crema de vanilie.


Daca le umpleti se pastreaza la rece si se pudreaza cu zahar inainte de servire.
Pofta mare!

imprimati print

Un comentariu:

  1. Arata extraordinar! Te invit sa-mi faci o vizita pe blogul meu: www.andaastrolog.blogspot.com
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...