Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

vineri, 23 decembrie 2016

Chiftelute de ton in Bento

Va propun o reteta de chiftelute simple si rapide de ton. Le puteți servi ca aperitive, sau ca fel principal cu o salata verde sau orez.
Dar dacă am face un Bento?
Mai ales ca astazi 23 decembrie in Japonia se sarbatoreste ziua nationala- ziua de naştere a Împăratului Akihito (născut în 1933).

Bentō este o gustare japoneză, portabilă, servită de obicei dintr-o cutie specială. Ea poate fi pregătită acasă sau cumpărată. Constă în general din orez, carne sau pește,zarzavaturi și murături.
Bento-urile vândute pentru a fi mâncate în tren se numesc ekiben.
În Japonia bentō-ul există din secolul al V-lea.
Primele bentō-uri au fost „chiftele” de orez luate în călătorii, la vânătoare sau la câmp, iar cutiile erau din tuburi de bambus, care aveau și o oarecare funcție antiseptică. Ulterior, s-au folosit cutii de lemn, iar actualmente se folosesc și cutii din material plastic. 
Începând cu era Edo (1600-1868), s-au folosit și cutii tip sufertaș, lăcuite, numite jūbako pentru gustări bentō ceva mai elaborate. Se crede că termenul bentō a fost inventat de către Nobunaga Oda (1584-1632), care a numit astfel gustările împărțite soldaților.
(sursa; Wikipedia)
Începeți prin prepararea chiftelutelor de ton. 

Ingrediente: pentru 2-3 Bento
- 1 conserva ton in suc propriu (140 g)
- 2 linguri cascaval ras 
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce 
- 1 lingura patrunjel verde tocat fin 
- 2 linguri ulei de măsline 
-2 linguri sos de soia 
-3 linguri faina

Mod de preparare:
Scurgeti tonul. Maruntiti-l fin cu o furculita și amestecati-l cu cascavalul ras, patrunjelul, boia de ardei, piperul si 1 lingura faina. 
Faceti bile mici si le treceti prin făina. 
Într-un wok sau tigaie, se prajesc chiftelutele rapid in uleiul de masline. 
Când sunt rumenite adaugati sosul de soia. Se agită și se amestecă din când în când pentru a fi bine colorate.

Ca Bento va propun un om de zăpadă și un brad de cruditati colorat. 
Aveți nevoie de: 
-1 pahar de orez (basmati, thai, parfumat) 
-1/2 avocado, 
-1 castravete, 
- roșii cherry multicolore 
- sare 
- sos vinaigrette sau suc de lămâie, sos de soia 
- 1 morcov 

Fierbeti orezul- vezi aici
Pentru a face omul de zapada, puneti cateva linguri de orez in film alimentar. 
Închideți cu grijă filmul și formati o bila rotundă. 
Puteți utiliza, de asemenea forme de silicon - rotunde sau alte forme (eu am făcut 2 ursuleti). 
Tăiati în fâșii, morcovul, castravetele si avocadul. 
Adăugați sare și stropiti cu suc de lamaie sau cu un pic de vinaigrette. 
Începem să pregătim Bento-ul. 
Așezați omul de zăpadă și decorati-l. 
Completati cu legume crude și faceti-i bratul din chiftelute de ton.
In al 2-lea compartiment am facut bradul din avocado si castravete. Decorati bradul, asezati cei 2 ursuleti si completati cu cruditati si chiftelute.
Puteți asezona orezul cu sos de soia. 
Pofta Buna !!!
imprimez print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...