Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

vineri, 23 decembrie 2016

Cocoş clapon umplut cu mere si turta dulce

O reteta realizata acum 3 ani. Nu aveam inca blog si de aceea am putine poze dar imi amintesc c-a fost delicioasa si foarte apreciata. Poate o refacem anul asta ?
Claponii sunt cocoşii castraţi, cu scopul de a obţine o carne mult mai fragedă, fără testosteron, care era nelipsită, în trecut, de pe mesele famiilor regale. Creşterea claponilor presupune însă specialişti pentru procedura chirurgicală de castrare, o operaţie foarte delicată.
Gătirea lui trebuie facuta la foc mic potrivit. Pentru a verifica dacă claponul este gătit, intepati-l între articulația coapsei și piept: dacă iese un suc roz, nu este inca bine gătit.
Un timp de repaus de 30 de minute este necesar, după gătire, înainte de degustare.

Ingrediente:
1  cocoş clapon de calitate
3 mere
4 felii de turta dulce
50 g de unt
4 morcovi
200 g de ciuperci
3 catei de usturoi
cimbru
ulei de masline
sare, piper
1 kg de cartofi mici
ata de bucatarie


Mod de preparare:
Se curata merele, se scot miezurile și se taie în opt. Se topeste 30 g de unt într-o tigaie. Se adauga merele taiate si se gatesc la foc mic timp de 15 minute, amestecând. Maruntiti deasupra feliile de turta dulce. Se amestecă și cu compozitia obtinuta umpleti cocosul.
Se incalzeste cuptorul la 210 ° C. Inchideti cocosul cu ata de bucatarie si puneti-l intr-un vas pentru cuptor.
Se unge claponul cu untul rămas topit. Se toarnă un pahar cu apă în vas se coace timp de 30 de minute. 
Se curata morcovii si se taie in bucati.
Scadeti temperatura cuptorului la 180 ° C, când claponul este rumenit. Se pune peste cartofi un pic de ulei de masline si se presara cimbru uscat.
Adaugati alaturi de clapon, morcovii, cartofii și cateii întregi de usturoi. Se pune sare și piper. 
Gătiti în continuare in jur de 1 oră.  Se arozeaza claponul cu sos cat mai des pentru a nu se usca.
Se curăță ciupercile daca folositi proaspete (am folosit ciuperci la borcan).
Cand mai raman 20 de minute se adaugă ciupercile. 
Cand este gata se presara cimbru uscat deasupra si se rezerva cel putin 30 de minute inainte de a-l servi. Se serveste cald acompaniat de cartofi,morcovi, ciuperci si un pic de umplutura.
Pofta Buna!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...