Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

sâmbătă, 24 decembrie 2016

Foietaj in forma de bradut

O reteta de aperitiv foarte la moda in acest moment. O vedem peste tot cel mai des cu pesto si parmezan
Iata varianta mea cu ton, ricotta si sos de rosii cu busuioc.

Cu cantitatile de mai jos am faut  36- 40 braduti . Puteti congela o parte din ei daca aluatul foietaj nu a fost deja congelat.
Ingrediente:  pentru 36 -40 braduti
3 aluaturi foietaj
1 conserva de ton de 160 g
125 g de ricotta
100 g sos de rosii cu basilic
cascaval ras 100 g
sare, piper, boia de ardei
seminte de mac

Mod de preparare:

Scurgeti bine tonul.
Amestecati cu ajutorul unui robot sau la mana tonul, ricotta si sosul de rosii. Puneti sare, piper si boia de ardei. Incalziti cuptorul la 180°C.
Intindeti aluatul foietaj intr-un dreptunghi.
Puneti un strat de crema de ton si presarati deasupra cascaval ras..
Taiati aluatul in 12-13 benzi subtiri.
Pliati fiecare banda pe verticala astfel incat sa formati un bradut.
Puneti bradutii pe o tava acoperita de hartie de copt. Presarati seminte de mac peste ei.
Dati la cuptor pentru 15-20 de minute.
Pentru servire puteti infinge o scobitoare in fiecae bradut.
Serviti-i calzi. A reincalzi la cuptor.
Bun bradut !


imprimati print 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...