Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 1 decembrie 2016

Plăcintă domnească cu branză dulce

Azi 1 decembrie de ziua Romaniei aveam pofta de o plăcintă domnească cu branză. 

Am gasit aceasta reteta pe site-ul bucataras.ro - vedeti aici reteta lui Rux caruia ii multumesc cu aceasta ocazie. Ideea de a pune foi de placinta in compozitia cu branza este excelenta.
Parca am manca lasagne dulci.

Ingrediente :
7 foi de placinta
500 g branza de vaci
3 linguri smantana
125 gr zahar
3 oua
1 lingura buna de faina
1 iaurt natur de 125 gr
coaja de portocala
1 plic de zahar vanilat
zahar pudra vanilat
unt pentru uns tava
o tava Jena 30/20 cm


Mod de preparare:
Intr-un bol, se amesteca branza de vaci, cu smantana, zaharurile, ouale, cu faina si coaja de portocale.
Rupeti in bucatele 4 foi de placinta si se amesteca in compozitia cu branza.
Se unge tava cu unt si se pun 2 foi de placinta unse cu putin unt (lasati marginile sa depaseasca).
Se pune deasupra compozitia cu branza, aduceti toate marginile spre mijoc.
Puneti deasupra foaia de placinta ramasa si ungeti-o cu un pic de unt topit,
Se coace placinta timp 45 sau 50 de minute la 180 de grade.
Dupa 30 de minute, se deschide cuptorul, se pune deasupra rapid iaurtul peste toata foaia rapid.

Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa putin la racit si se portioneaza calda.
Se poate manca calduta sau rece si o puteti pudra cu zahar pudra vanilat.



Pofta mare boiereasca!

imprimati print

4 comentarii:

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...