Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia

Am adaptat reteta de Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia si am incercat-o de data aceasta cu Scoici Saint Jacques. A iesit foarte buna dar este mai adaptata crevetilor iar scoicile Saint Jacques le prefer cu un pic de sos cremos- vezi retetele mele aici.

Scoicile Saint Jacques (Sfântul Iacob, în limba română) sunt moluște marine, din familia Bivalvia. Au 2 cochilii simetrice ce conțin în mijloc carnea de scoică – mușchiul (albă) și, cel mai adesea, un brâu de icre (de culoare portocalie).
Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei.
Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici.
Scoica Saint Jacques este și simbolul pelerinilor ce vizitau altarul sfântului Iacob din Spania (Santiago de Compostela). Pelerinii purtau cu ei o cochilie și primeau pomană cât puteau lua în cochilie.

Ingrediente: pentru 2 persoane
8 scoici Saint Jacques proaspete 
2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu coaja
1 cățel de usturoi 
1 ceapa eșalotă 
3 linguri de sos soia light
1 lingurita ulei de susan
2 linguri ulei de masline
sare de mare, piper

Mod de preparare: 
Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică.
Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez este gustoasa. Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie.
Se curata si se toaca marunt ceapa, usturoiul. Tocati marunt ghimbirul. 
Intr-o tigaie sau wok, puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei.
Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Puneti scoicile, sarati si piperati.
Le sotati intorcandu-le de cateva ori.
Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan și gatiti cam 5 minute.

Serviti ca aperitiv, sau in plat complet le puteti acompania cu orez natur, taitei chinezesti.
Pofta Buna!

imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...