Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

vineri, 3 februarie 2017

Biscuiti cu clementine

Este o  reteta gasita pe un blog finlandez.
M-am amuzat un pic cu traducerea si astfel am aflat ca in retetele finlandeze 1dl inseamna 85 gr.
Biscuitii sunt excelenti imediat dupa coacere cand sunt raciti. A doua zi devin moi si umezi.
Voi reface aluatul caci este foarte gustos pentru a face o alta varianta fara fructe deasupra.

Ingrediente:
150 g de unt moale
100  g de zahar
1 ou + 1 albus de ou
coaja rasa de la o portocala
sucul de la o portocala
200 g poudre de migdale
350 g de faina
1 lingura praf de copt
1 galbenus de ou
5 clementine
1 lingura de zahar
 zahar pudra

Mod de preparare:

Frecati untul cu zaharul. Adaugati oul si albusul de ou si amestecati.
Adaugati coaja rasa si sucul de portocala.
Incorporati  faina, praful de copt si pudra de migdale.
Formati o bula din aluat, puneti-o intr-un film alimentar si dati la frigider timp de minimum 3 ore.
Spalati clementinele.
Taiati clementinele in felii foarte fine si puneti-le pe un prosop de hartie. Acoperiti cu un alt prosop de hartie si apasati usor.
Impartiti aluatul in 20 de portii.
Formati bile si le apasati pentru a deveni plate. Asezati-le pe o placa acoperita cu hartie de copt.
Ungeti-le cu galbenusul de ou batut si amestecat cu o lingura de apa rece.
Asezati deasupra feliile de clementine si presarati un pic de zahar.
Am facut 10 de aceasta marime si cum mi se pareau cam mari a 2a jumatate de aluat am impartit-o in 20.







Coaceti la cuptorul incalzit la 180 de grade timp de 20 minute.


Pudrati sau nu cu zahar pudra.

Bun biscuit!



2 comentarii:

  1. Foarte interesanti biscuitii! Cred ca sunt deliciosi cu clementine! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. merci Anca, sunt buni si parfumati dar trebuie mancati repede, devin umezi dupa

      Ștergere

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...