Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 27 februarie 2017

Papanasi cu branza - Syrniki

Syrniki este o reteta de desert rusa, bielorusa si ucraineana.
In Ucraina syr = branza. Sunt un fel de papanasi cu branza asemanatori celor romanesti.
Atentie la ce fel de branza de vaci folositi, pentru aceata reteta va trebuie o branza scursa bine de zer. Este o reteta foarte simpla , se fac repede dar se mananca si mai repede - cu frisca, iaurt sau smantana si cu dulceata preferata.
Ingrediente:
500 g de branza de vaci
4 linguri de zahar
un varf de cutit de sare
1 plic de zahar vanilat
2 oua
2 linguri stafide
2 linguri de faina
faina
unt, ulei pentru prajit

Mod de preparare :
Alestecati branza cu zaharurile, adaugati treptat ouale, stafidele si faina.
Amestecati bine si daca este foarte lipicioasa adaugati un pic de faina.
Daca branza bu este prea bine scursade zer puneti numai un ou.
Cu o lingura luati din aluat si depuneti pe o farfurie in care ati pus faina.
Dati-o prin faina si formati o chiftea marisoara. Rezervati pe o suprafatafainata.
Terminati astfel aluatul.
Intr-o tigaie topiti un pic de unt si prajiti papanasii pe ambele parti - 3 ou 4 minute pe fiecare parte.
Scoateti-i pe hartie absorbanta.
Pudrati cu zahar si serviti duâ dorinta: iaurt, smantana, dulceata.
Eu i-am servit cu frisca si dulceata de prune  de casa - reteta aici.

Sunt deliciosi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...