Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

miercuri, 1 februarie 2017

Prajitura crumble cu mere

O reteta minunata pe care v-o recomand cu caldura! Este la baza o reteta suedeza dar cred ca este o reteta universala. Am o reteta asemanatoare in caietul de  retete al mamei mele cu gris in loc de pesmet si pudra de amande. Gustul este asemanator, deci amintiri din copilarie :) .
Am preferat s-o fac in forme individuale pentru a scoate in evidenta straturile si pentru o prezentare mai eleganta. De obicei, este o reteta familiala si se face intr-o tava de gratin.




Crumble este un desert foarte ușor de preparat de oriigine engleza. 
To crumble inseamna  « a fărâmița » - sfărâmicioasă .

Aceasta prajitura a fost inventata in Anglia in timpul celui de-al doilea război mondial , din cauza raționalizării si a lipsei de faina si zahar.
.


Ingrediente: pentru 6 crumbles
4 mere frumoase (in jur de 900 g )
150 gr de unt
125 gr de zahar
1 varf de sare
50 gr de faina
60 gr de pudra de migdale
80 gr de pesmet
1 lingurita de scortisoara
50 gr de migdale feliate

Mod de preparare:


Spalati si curatati merele. Dati-le pe razatoare cea mare. Adaugati si amestecati scortisoara.
Amestecati faina, zaharul, pesmetul si pudra de migdale.
Adaugati untul moale taiat in bucatele si amestecați ușor compoziția cateva minute cu mâinile,pentru a obtine un  aluat farâmicios.
Adaugati jumatate din migdalele feliate.
Plasati formele de inox pe o placa acoperita cu hartie de copt.
Incepeti cu un strat de aluat , tasati-l bine. Adaugati un strat generosde mere si terminati cu un strat de aluat si cu restul de migdale feliate.
Puneti tava in cuptorul incins la 180°C timp de 35 de minutes.
Lasati un pic sa se raceasca inainte de a le scoate din forme.
Pudrati cu zaha pudra.

Serviti caldut sau rece.









Bun crumble!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...