Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

marți, 14 februarie 2017

Şarlotă cu Căpșuni pentru Sf. Valentin

"Charlotte aux fraises " este un desert de fructe, gastronomic și distins.
Am revisitat reteta clasica pentru a sarbatori St Valentin- este prajitura preferata a sotului :)
Puteti folosi fara probleme capsuni congelate.
Am congelat aceasta vara capsuni proaspete culese, parfumate si frumoase. 
Iarna le decongelati, sunt la fel de parfumate si sunt ideale pentru aceasta prajitura, pentru siropuri sau coulis, pentru sorbeturi ec.
Am folosit de data aceasta un cerc de patiserie de 20,5 cm si mi-a ramas un pic de crema (am facut o sarlota mai mica mancata foarte repede de baiatul meu ). Ideal ar fi deci un cerc de 23 cm.








Ingrediente: pentru 6 persoane
- 100 g zahar pudra
- 5 linguri de apa
- 6 linguri de sirop de capsuni
- 7 foi de gelatină
- 500 g căpșuni
- 50 cl de smantana pentru frisca
- zahăr vanilat 1 plic
- 24 piscoturi
- un cerc de patiserie de 20,5 cm sau 23 cm

Mod de preparare:

Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.
Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat. Daca folositi capsuni congelate, le decongelati, le curatati daca trebuie si le taiati bucatele.
Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile calde luate de pe foc pana se topeste. Se raceste si se pune la frigider pentru 1 ora.
Se bate bine cu mixerul smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.
Se rezerva la rece.
Se pun piscoturile insiropate pe fundul si pe peretii cercului (puneti cercul pe platoul de serviciu).
Amestecati frisca cu capsunile taiate. Turnati peste piscoturi, umpleti cercul si egalizati suprafata.

Puneti la frigider pana a doua zi. 
  
Se demuleaza si se orneaza cu ciocolata rasa, frisca si o inima din ciocolata neagra (se topeste ciocolata la bain-marie si se toarna pe o placa de silicon in forma de inima, se da la rece).


Am făcut aceasta reteta de mai multe ori - odată cu litchis - super-aromat .... !!!!!

Pofta buna !!!!!!


http://app.printfriendly.com/print?source=homepage&url_s=uGGC%25dN%25cS%25cSoyBtHyyHvpnGnyvAnmoyBtFCBGmpBz%25cScabh%25cSac%25cSFnEyBGn-pH-pnCFHAv-CrAGEH-FG-InyrAGvAmuGzy
Imprimati-Print




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...