Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 27 martie 2017

Clatita (galette) de cartofi

Aceasta reteta este o specialitate culinara din regiunea Corrèze - Franta.
Este un plat simplu o "galetta" de cartofi cu ceapa, usturoi si cu sunca grasa.
Felurile cele mai simple sunt de obicei si cele mai bune :) nu-i asa?

Am adaugat cateva ingrediente in plus spre deosebire de reteta de baza.
Este o reteta universala cred, puteti da drumul imaginatiei sau o puteti face in functie de produsele din frigider.


Ingrediente: pentru 2 persoane
4 cartofi marisori
1 ceapa
1 ou
75 g de sunca/bacon grasa de casa
1 catel de usturoi
1 lingura de faina - facultativ
1 lingura de sos pesto rosso  - facultativ 
2 lingura de cascaval ras  - facultativ 
ulei
patrunjel tocat
sare, piper

Mod de preparare:

Spalati si curatati cartofii.

Dati-i pe razatoarea cea mare si scurgeti-i de zeama cat puteti de tare.

Adaugati oul, ceapa tocata, usturoiul pisat marunt, faina, sosul pesto, cascavalul ras, verdeata tocata, sare si piper.
Amestecati bine.

Intr-o tigaie de teflon anti-adeziva puneti un pic de ulei si prajiti sunca taiata bucatele.
Puneti deasupra compozitia pregatita, lasati sa iasa apa si asezati-o in forma de clatita.
Faceti o gaura (semineu) in mijloc si puneti un pic de ulei in mijloc si pe margini.

Gatiti la foc potrivit.
Dupa 10 minute intoarceti galeta cu ajutorul unei farfurii si gatiti inca 10 minute.


Serviti cald cu o salada verde sau cu muraturi.


imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...