Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

miercuri, 15 martie 2017

Saratele rapide cu branza Comté

Imi plac saratelele si fac foarte des -vezi retele mele aici.
Va propun de data aceasta o reteta foarte usoara cu branza frantuzeasca Comté.
Ideala de facut impreuna cu copiii si puteti inlocui branza Comté cu branza dorita.
Comté-ul este o brânză franceză din lapte crud de vacă, presată, cu pastă tare.
Este unul din sortimentele de brânză preferate de francezi, Appellation d’Origine/Denumire de Origine încă din 1952, se produce în mod tradiţional în Munţii Jura unde fabricile locale de brânză utilizează laptele din regiune.

Se foloseste un lapte obţinut exclusiv de la vaci de rasă locală: Montbéliarde sau Pie Rouge de l’Est, care pasc flora foarte variată din masivul Jura şi produc un lapte bogat în arome. Există mai multe perioade de fabricare a brânzei Comté. Din mai în octombrie, când vacile pasc în păşunile alpine, se obţine un Comté cu miez galben. În schimb, din noiembrie în martie, laptele vacilor hrănite cu fân dă un miez mai alb. Prin urmare, începutul toamnei (septembrie-octombrie) este perioada ideală pentru fabricarea Comté.
Maturarea durează minim 120 de zile, timp în care brânza Comté este „întoarsă” şi „frecată” în permanenţă. Încă din Evul Mediu, iernile lungi şi grele din Munţii Jura i-au determinat pe locuitori să transforme laptele într-o brânză care se păstrează multă vreme, viitorul Comté. Doar brânzeturile de dimensiuni mari, presate şi gătite, permiteau o conservare care putea răspunde nevoilor unei întregi familii pe timpul sezonului rece!
Deliciosul „Comté de Noël” (de Crăciun), sortiment rege maturat mai mulţi ani, se distinge printr-un miez galben pai pronunţat, o textură nisipoasă în gură, arome de alune şi flori de câmp.
sursa : http://gastronomie.rfi.ro/
Ingrediente: 
400 g faina
100 g unt moale
140 g de branza compté data pe razatoarea cea mare
4 linguri de lapte
1 lingurita de sare
1 galbenus de ou
seminte de mac sau chimen, sare mare, branza rasa

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 210°C.
Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati toate ingredientele.
Trebuie sa obtineti un aluat omogen neted.
Lasati sa se odihneasca 1 ora.
Pe un plan farinat intindeti aluatul cu un rulou de patiserie (grosime de 3 mm).
Decupati saratelele, ungeti cu galbenusul batut si presarati deasupra seminte de mac sau chimen, sare mare sau branza rasa.
Puneti-le pe o tava acoperita de hartie de copt.

Dati la cuptor timp de 15 minute.

Lasati-le sa se raceasca complet pe un gril

Serviti ca aperitiv .

Le puteti conserva intr-o cutie metalica.


Bun aperitiv !


imprimati print


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...