Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

marți, 30 mai 2017

Flan cu nuca de cocos

Acest desert este o specialitate a bucatariei creole , un dessert racoritor si delicios.
Are particularitatea de a se separa in 2 straturi, un strat cremos si neted ca o crema de zahar ars si un strat consistent din nuca de cocos.
 
Un desert foarte rapid si usor de facut cu un gust  racoritor si parfumat.

Ingrediente:
400 g de lapte condensat indulcit
20 cl de lapte
40 cl de lapte de cocos
3 oua
70 g de nuca de cocos

caramel lichid   :
100 g de zahar
10 cl de apa
1/2 lingurita de otet

    Mod de preparare  caramel lichid:
    Intr-o oala adanca varsati zaharul, adaugati 1/4 din apa si otetul.
    Aduceti la fierbere si miscati oala din cand in cand.
    Cand incepe sa se coloreze si ajunge la culoarea dorita luati de pe foc oala  si puneti-o in chiuveta.
    Varsati in oala restul de apa. Atentie va sari!
    Puneti din nou pe foc, miscati si turnati oala pentru a se amesteca totul bine. 
    Cand da in clocot, lasati 2-3 minute pana obtineti consistenta dorita (mai lichida, mai groasa depinde de ce aveti nevoie).
    Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Se poate conserva la temperatura ambianta intr-un vas inchis ermetic.

    Mod de preparare flan :
    Incalziti cuptorul la 180°C.
    Amestecati laptele cu laptele  de cocos si cu laptele condensat.
    Adaugati ouale treptat si amestecati bine. Puneti nuca de cocos rasa si amestecati.
    Pe fiundul tavii de chec puneti caramelul lichid (am utilizat 2/3 din caramelul preparat ).
    Varsati compozitia deasupra .
    Puneti apa fierbnte intr-un vas pentru cuptor si puneti tava de chec in vas.
    Coaceti 40 de minute, suprafata trebuie sa fie colorata iar lama cutitului trebuie sa iasa curata.
    Dupa 30 de minute am pus o foaie de aluminium deasupra.
    Lasati sa se raceasca si dati la rece cel putin 6 ore.
    Inainte de a-l demula treceti o lama subtire de cutit pe margini si rasturnati-l pe un plat de serviciu.
Este delicios !

Bun desert !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...