Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 28 mai 2017

Gratin de cartofi cu carne argentin- Pastel de papa

Le pastel de papa este un fel de mancare din America de Sud compus dintr-un amestec de carne tocata si ceapa acoperit de un piure de cartofi. Este foarte popular in Argentina, Chili si Uruguay.
Este o adaptare a felului de mancare britanic "cottage pie".


In Argentina este un plat cald de iarna si are particularitatea de a avea ingrediente diferite fata de mancarea britanica : stafide, oua tari, masline si condimente variate .


Ingrediente: pentru 6-8 persoane
1 kg de cartofi
lapte pentru piure - in jur de 50 cl
2 galbenuse de ou
500 g de carne tocata de vita
2 cepe
150 g mazare proaspata (apoi congelata)
1 ardel rosu
2 linguri bulion de rosii
2 catei de usturoi
2 oua tari
2 linguri ulei de masline
100 g de cascaval de ras
boia de ardei
foaie de dafin, cimbru uscat
1 lingura stafide
patrunjel tocat
sare, piper


Mod de preparare :
Fierbeti ouale in apa cu sare timp de 10 minute. Rezervati.
Se curata și se taie cartofii in bucati.
Se pun la fiert in apă cu sare.
Se fierb 20-25 de minute pana cand intra varful cutitului in ei.

Se pun cartofii în castronul robotului cu un pic de apa de la fiert. Amestecati.
Adaugati laptele progresiv amestecand pana cand obtineti consistenta dorita de piure. Condimentati. 
Cand piureul este caldut adaugati galbenusurile de ou si amestecati.
Curatati si spalati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt.
Prajiti-le intr-o tigaie in uleiul fierbinte, adaugati mazarea boabe, ardeiul rosu taiat bucatele.
Reveniti, adaugati carnea tocata si gatiti pana cand apa din carne se evaporeaza.
Adaugati bulionul diluat in 1/2 pahar de apa, cimbrul, dafinul, sare, piper si boia de ardei.

Gatiti la foc potrivit timp de 10-15 minute. Scoateti foaia de dafin, adaugati stafidele si puneti patrunjelul tocat.
Amestecati si luati de pe foc.
Incalziti cuptorul la 200°C.

Varsati amestecul cu carne intr-un vas uns pentru cuptor.
Puneti deasupra ouale fierte taiate felii.
Acoperiti cu piureul de cartofi si apoi cu branza tocata.
Coaceti timp de 30-40 minute.  
Serviti foarte cald.

Pofta Buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...