Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

sâmbătă, 3 iunie 2017

Prajitura cu rubarbă

Prima mea reteta cu rubarbă, un succes,  toată lumea a apreciat :)
O prajitura /tarta delicioasa cu ricotta, aromata cu pudra de alune și decorata cu rubarbă caramelizata.
Confundată adesea cu un fruct, rubarba este o plantă originară din Tibet, care, ulterior, a fost cultivată şi în Europa. 
Datorită multiplelor beneficii pe care le are, în vechime, a fost mai scumpă decât şofranul, considerat cel mai scump condiment din lume, mai valoros decât aurul. Rubarba, denumită şi Rabarbăr, Rabarbară sau Reventul, este o plantă ierboasă perenă, ce poate creşte până la doi metri. 
Ea se foloseşte în preparatele culinare şi in medicină. 
Rubarba are proprientăţi anti-cancer care reduc riscul de cancer şi dezvoltarea anormală a celulelor. Datorită conţinutului mare de fibre, rubarbă este indicată în cazurile de indigestie. Rubarbă proaspătă rece ajută la echilibrarea acizilor stomacali şi la reglarea digestiei. De asemenea, este tonică şi regeneratoare a celulelor hepatice, scade tensiunea arterială şi reduce colesterolul rău. Nu este recomandat consumul de rubarbă persoanelor care suferă de gută.
De la rubarbă se consumă doar tija. Frunzele sunt toxice şi pot fi chiar fatale. 
În tratamentul cu rubarbă, alegeți soiul de rubarbă roșie, deoarece conține mai multă vitamina. 
A decât rubarba verde. Aceste tulpini sunt folosite în gastronomie la prepararea mai multor dulciuri: compoturi, dulceaţă, plăcinte şi tarte. De efectele delicioasei plante nu pot beneficia femeile gravide şi mamele care alăptează.  Citeste mai mult: adev.ro/nxh23w

Ingrediente: pentru 8 persoane
700 g de rubarbă 
100 g de zahar + 100 g de zahar
200 g de faina
1 lingura praf de copt
100 g unt moale 
3 oua
200 g de branza ricotta
60 g de pudra de alune
esenta de vanilie

Mod  de preparare:

Incalziti cuptorul la 180°.
Se curăță tijele, se spală bine sub un jet de apă, apoi se taie în bucăți de 10-12 cm. Am utilisat o forma lunga de tarta si le-am taiat in functie de dimensiunea formei - am obtinut in jur de 20 de bucati.Puneti bucatile de rubarba intr-o tava acoperita de hartie de copt.
Puneti deasupra 100 g de zahar si dati la cuptor timp de
15-20 minute. 
Lasati sa se raceasca si pregatiti prajitura intre timp.
Taiati restul de rubarba curatata in bucatele mici.
Puneti-le intr-o tigaie cu 20 g de zahar si caramelizati-le timp de 5-8 minute la foc potrivit.
Lasati sa se raceasca.
Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati branza ricotta cu vanilia si zaharul. Adaugati treptat ouale si amestecati.
Puneti pudra de alune, untul moale si amestecati.
Incorporati faina amestecata cu praful de copt.
Adaugati bucatelele de rubarba racite.
Ungeti forma si varsati compozitia- am facut o tarta lunga si 2 tarte individuale rotunde.

 
Dati la cuptor la 180°C timp de 35 minute.
Verificati coacerea cu un cutit, trebuie sa iasa aproape curat.
Scoateti prajitura si decorati-o cu batoanele de rubarba caramelizate. Dati la cuptor inca 10-15 minutes au four.
Demulati si lasati sa se raceasca pe un gril inainte dea o taia in portii.
Bun desert !


imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...