Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

miercuri, 28 iunie 2017

Salata de vinete egipteana / Baba ganousch

Baba ganousch sau baba ghanouge, este o salata de vinete foarte populara in Egipt si nu numai.
Reteta clasica  contine usturoi, zeama de lamaie si ulei de masline dar gustul deosebit vine de la pasta de susan (tahini).
Tahini este o pasta obtinuta din boabe de susan si este folosita cu precadere in bucataria araba.
Pe langa faptul ca da savoare multor feluri de mancare, tahini are si o serie de proprietati benefice pentru sanatate.

Ingrediente:
-3 vinete
-zeama de la o lamaie
-2 catei de usturoi
-4 - 5 linguri ulei de masline
-2 linguri de pasta de susan (tahini)
-sare

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 200°C.
Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor.
Se pun pe o tava si se lasa sa se coaca cam 45-50 de minute.
Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele.
Se scot din cuptor,se curata de coaja si se lasa la scurs.Se toaca marunt vinetele cu un cutit in silicon pana obtineti o pasta.











Adaugati uleiul de masline, sare si crema de susan.

Adaugati usturoiul pisat si amestecati.

Stoarceti lamaia si adaugati treptat zeama de lamaie dupa gustul dvs.

Verificati de sare. Puteti adauga 2 linguri de iaurt daca doriti.
Inainte de servire, se raceste bine si se stropeste cu un pic de ulei de masline.

Serviti cu paine sau pita proaspata !

Pofta buna!
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...