Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 8 iunie 2017

Zaalouk- Salata de vinete si ardei marocana

O salata de vinete si ardei marocana, parfumata cu coriandru si chimion.
Seamana un pic cu zacusca noastra, se coc vinetele si ardeii apoi se gatesc cu sos de rosii, uturoi si condimente.
Coriandrul si chimionul sunt condimente puternice, atentie la cantitate daca nu sunteti prea fan.


Ingrediente :
2 vinete bio
1 ardel rosu
1 ardel galben
1 conserva de 400 g de rosii in sos (sau  3 rosii mari decojite)
3 catei de usturoi
2 linguri de ulei
un vairf de cutit de piment
1/2 lingurita de  paprika
1/2 lingurita de pudra de chimion
coriandru sau patrunjel tocat
sare, piper

ulei de masline, suc de lamaie

Mod de preparare :
Spalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor. Puneti vinetele in aceeasi tava - se inteapa ,de cateva ori cu furculita.
Gatiti ardeii timp de  30 de minute, intoarceti-i de cateva ori până când coaja lor este neagra.
Scoateți-i din cuptor și puneti-i imediat într-o pungă de plastic pentru congelator (sau intr-o oala acoperita). Lasati sa se raceasca si decojiti - coaja se va indeparta foarte usor.
In acelasi timp coaceti vinetele 45 de minute. Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele. Apoi se scot de la cuptor,se curata de coaja si se lasa la scurs..
Incalziti uleiul , adaugati paprika si usturoiul pisat. Amestecati, colorati si adaugati rosiile.
Gatiti la foc potrivit si lasati sa scada apa din rosii.
Taiati vinetele si ardeii bucatele si adaugati-le peste sosul de rosii.Puneti sare, piper chimen si amestecati.











Gatiti la foc potrivit 20 de minute si adaugati la sfarsit verdeata tocata.
Se poate servi cald ca o garnitura pentru un fel de mancare. sau caldut cu paine proaspata ca un antreu.

Se poate toca marunt, mixa sau ecraza si transforma intr-o pasta si servi ca o salata cu paine.
.

Inainte de a servi puteti pune deasupra cateva picaturi de ulei si de suc de lamaie.
Bun zaalouk!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...