Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 6 iulie 2017

Osso buco milanez si gremolata

Osso buco este un delicios rasol de vita milanez pregatit la foc domol, cu legume, vin alb si supa.
La final, este parfumat cu “gremolata”, un amestec de pătrunjel, usturoi și coajă de lămâie rasă.
Este usor de preparat, si se merita caci este delicios. Secretul sta in bucatile de carne bine alese, felii din partea superioara a piciorului de vitel sectionat cu tot cu os. Maduva osului va crea o aroma inconfundabila pentru acest fel de mancare.Versiunea originala vine de la Milano, unde este servit cu un orez aromat cu sofran si binenteles cu Gremolata.
Eu l-am servit cu mamaliga si a fost o nebunie :)

Ingrediente : pentru 2-3 persoane
2 bucati frumoase de rasol de vitel
2 linguri ulei de masline
25 cl de supa de vita (puteti folosi 1/2 Kub si 25 cl de apa fiarta)
1 ceapa tocata marunt
2 linguri concentrat de rosii
1-2 foi de dafin
1 morcov
10 cl de vin alb sec
1/2 ardel rosu
400 g de rosii
2-3 linguri de  faina
sare si piper

Pentru gremolata :
1 catel de usturoi tocat
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
2 linguri de patrunjel tocat


Mod de preparare:


Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca.

Dati carnea prin faina si rumeniti-o bine pe ambele parti.
Intre timp curatati morcovul si taiati-l in rondele fine.
Curatati ceapa si tocati-o marunt.
Scoateti carnea si puneti la prajit ceapa .
Adaugati rondelele de morcovi si ardeiul taiat bucatele.
Puneti foile de dafin si reveniti totul cateva minute, amestecand.
Puneti vinul alb, aduceti la fierbere si adaugati apoi supa.
Cand incepe sa fiarba adaugati carnea si lasati sa fiarba la foc mic si acoperit timp de 40 de minute.
Taiati rosiile in 4 sau 6 parti - indepartati numai partea alba, lasati coaja si semintele.
Puneti rosiile si concentratul de rosii, sare, piper si lasati sa fiarba inca 20 de minute.
Intre timp pregatiti gremolata : tocati marunt patrunjelul si usturoiul, adaugati coaja rasa de lamaie.
Amestecati totul si puneti intr-un mic castronel pentru servire.
Il puteti servi cu risotto, mamaliga etc. Puneti la dispozitie o lingurita pentru a servi maduva.
Pofta Buna!

imprimati print



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...