Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

vineri, 21 iulie 2017

Placinta cu iaurt si portocale (Portokalopita)

”Portokalopita” este o placinta greceasca cu portocale si iaurt, un desert racoritor, traditional in bucataria greceasca.

O reteta foarte simpla si rapida, parfumata si aromata .
Este recomandat s-o faceti o seara inainte pentru a se-mbiba bine cu sirop.

Ingrediente :
250 grame de foi de placinta
400 grame de iaurt natur
4 oua
80 g zahar
80 ml ulei
doua lingurite de praf de copt
coaja si zeama de la o portocala mare
felii de la 1/2 portocala  mare pentru decor

pentru sirop: 
250 ml apa
120 grame de zahar
zeama si coaja de la de la 1/2 portocala mare

Mod de preparare :

Rupem foile de placinta in bucati mici.(ale mele erau proaspete, daca sint congelate le decongelati , le rupeti in bucati si le puteti lasa sa se usuce peste noapte).
Incalzim cuptorul la 180 °C si ungem o tava de 30/20 cm.
Batem bine ouale cu zaharul, adaugam iaurtul, uleiul, coaja de portoccale, praful de copt stins in zeama de portocala si amestecam bine cu un tel
Incorporam foile de placinta, rupte .
Amestecam totul bine si apoi punem compozitia obtinuta in tava.
Dam la cuptor pentru 45 minute, sau pana cand observam ca se desprinde de pe margini si se rumeneste.
Dupa 30 de minute am pus deasupra feliile de portocala.

Intre timp pregatim siropul : punem apa si zaharul la fiert pentru zece minute (pana cand observati ca incepe sa se lege) dupa care adaugam zeama si coaja de la portocala si mai fierbem inca cinci minute.

Turnam siropul caldut peste prajitura  proaspat scoasa din cuptor. Siropul va fi absorbit complet dupa 1-2 ore.
 
Lasam deci sa se patrunda foarte bine pana a doua zi daca aveti rabdare :) .

Este foarte buna si calduta,  se poate  manca cand este la temperatura camerei.

Cu cat este mai rece, cu atat este mai putin dulce si mai racoritoare.
Bun desert!

imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...