Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

marți, 25 iulie 2017

Tajina tunisiana cu ton si branza

Astazi 25 iulie este ziua Republicii in Tunisia. Independenţa ţării a fost recâştigată in anul 1956 !
Noua conducere în frunte cu Habib Bourguiba (fostul prim ministru)- a adus schimbări importante în viata politică şi socială a ţării. Bourguiba a văzut în fortele islamice puteri de reţinere.
A slăbit puterea asupra societăţii a conducătorilor religioşi, le-a îndepărtat din învăţământ şi justiţie. A lichidat tribunalul Saria. A confiscat averea persoanelor care deţineau bisericile si instituţiile religioase.
Tunisia, fără să prevadă egalitatea între sexe, este din 1956 ţara arabă care acordă cele mai multe drepturi femeilor.
Tajina tunisiana este total diferita de cea marocana.
Este ca un "quiche" fara aluat sau ca o omleta groasa si consistenta.
Dupa varianta cu pui care mi-a placut foarte mult va propun o varianta cu ton.
Am inlocuit o jumatate din cantitatea de pesmet cu couscous fin.


Ingrediente :
200 g de ton natur scurs
1 ceapa mijlocie
1 catel de usturoi
2 linguri de ulei
5 oua
150 g de branza rasa (cascaval, cheddar)
60 g de pesmet
60 g de couscous fin
170 ml de lapte
5 triunghiuri de branza topita
1 lingura buna de patrunjel tocat
100 g de masline verzi cu ansoa taiate in rondele
1 lingura de praf de copt
sare, piper
1 lingura de pudra de curcuma
coriandru tocat


Mod de preparare:
Curatati  si tocati ceapa si usturoiul tocat.
Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul  si colorati. Adaugati tonul scurs si maruntit.
Sarati, piperati , adaugati maslinele taiate, reveniti timp de 2-3 minute.
Lasati sa se raceasca.
In bolul, robotului sau intr-un castron adanc amestecati ouale, laptele, pesmetul, faina de couscous, branza rasa, branza topita si patrunjelul tocat.
Adaugati praful de copt si rezervati.

Incalziti cuptorul la 200° C.
Incorporati tonul racit in compozitia cu oua.
Ungeti cu unt forma dorita.
Varsati compozitia si dati la cuptor timp de 30 de minute.
Trebuie sa fie bine colorata.
Verificati daca este coapta cu lama unui cutit.
Scoateti din forma si serviti tajina calda cu salata sau cruditati.
Este foarte buna si rece.

Pofta Buna!


imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...