Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 7 august 2017

Sirop de coacaze rosii

Va propun o reteta de sirop parfumat, acrisor, excelent si sanatos din coacaze rosii.
Aceste fructe reprezinta niste adevarate minuni ale naturii, care te pot scapa de o multime de afectiuni.

Doar o mana de coacaze rosii reprezinta o fabrica de substante benefice, asa ca iti sugeram sa profiti de faptul ca in curand vor aparea pe piata si sa achizitionezi si tu cel putin 1 kg, pentru a-l pastra la congelator sau pentru a prepara un delicios suc de coacaze.

Ingrediente :  pentru 40 cl de sirop
500 g de coacaze  (fara codite)
220 g de zahar
2 felii de lamaie
25 cl de apa

Mod de preparare:


In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs.

Se amesteca fructele cu zaharul si se lasa peste noapte.
A 2a zi adaugati apa si feliile de lamaie si puneti la fiert.
Culegem si aruncam spuma care se formeaza.

Dupa 20 minute filtram printr-o sita fina sau tifon dublu  pentru a scoate semintele.

Punem din nou la fiert 10 minute.
Cand siropul este suficient de legat, lasati sa se racoreasca putin si puneti cald intr-o sticla sterilizata, si inchideti ermetic.

 
Bun Sirop !
imprimez print
Coacăzul roşu, leac pentru afecţiuni ale stomacului şi ficatului
Din Evul Mediu, medicii acelor timpuri recomandau acest soi de coacăz în tratamentul diferitelor afecţiuni digestive acute.
În zilele noastre, coacăzele roşii sunt, fără îndoială, unele dintre fructele de pădure foarte apreciate pentru virtuţile lor terapeutice, dar şi pentru gustul acrişor şi aroma lor inconfundabilă. Cantitatea semnificativă de acid citric din compoziţie, recomandă coacăzul roşu ca pe un aliment- medicament, eficient în afecţiuni ale stomacului şi ficatului.
Virtuţile coacăzului roşu
Fructele acrişoare ale coacăzului roşu se caracterizează prin proprietăţi tonice şi aperitive, digestive, diuretice şi depurative. De asemenea, coacăzul roşu are un efect tonic ; de aceea, terapeuţii îl recomandă în afecţiuni însoţite de febră şi în problemele digestive acute (ale stomacului şi intestinelor).
Cine trebuie să consume fructe de coacăz roşu
Nutriţioniştii susţin că aceste fructe se recomandă persoanelor care şi-au pierdut vitalitatea. De aceea, aceste persoane sunt mereu agitate şi nemulţumite, iar pentru a evita momentele de revoltă, terapeuţii le recomandă să consume coacăze : proaspete, infuzii şi siropuri din delicioasele fructe de pădure.
Fructele se consumă ca atare şi sub formă de suc.
Surse: https://www.divahair.ro/, http://www.click.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...