Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 17 septembrie 2017

Briosa cu ciocolata si fructe de padure Goji

Va amintiti de briosele finlandeze  Korvapuusti  ?
Mi-au placut foarte mult si m-am decis sa refac reteta sub o forma diferita.
Iata o varianta parfumata cu niste fructe de padure foarte deosebite numite Goji.

Originare din Tibet si Nepal, fructele de padure goji au o importanta actiune de combatere a bolilor, iar studiile au demonstrat ca protejeaza ficatul de substantele contaminante.
Denumite si elixirul tineretii, oamenii le-au folosit in tratamentul unor boli precum diabetul, hipertensiunea sau probleme de vedere cauzate de imbatranire.
Printre beneficiile fructelor Goji mai putem amintii: echilibrarea glicemiei, ajutorul in cadrul dietelor de slabit, remediu pentru durerile de cap, stopeaza tumorile, reduc efectul toxic al chimioterapiei, protejeaza ficatul, previn greata in cazul gravidelor.
Fructele goji au un gust usor picant, dulce-acrisor. Au o forma si o textura asemanatoare stafidelor.
In medicina traditionala chineza ele sunt consumate crude, sub forma de ceai, adaugate in supe sau sub forma de extracte lichide. (sursa: http://descopera.truezone.ro//)

Ingrediente:
Pentru aluat :
250 ml lapte
1 ou
85 g zahar
un varf de sare
1 lingurita de pudra de cardamom (am pus un mix de condimente pentru turtă dulce (scortisoara , anason , anason stelat , cardamon , cuișoare , ghimbir...)
500 g faina
3 lingurite de drojdie uscata
100 g de unt moale

Pentru garnitura :
40g unt topit si racit
40g ciocolata pudra dulce aromata cu scortisoara si nucsoara
(puteti pune 20 g de scortisoara, sau un amestec cacao-zahar-scortisoara)
30 g fructe de padure Goji

pentru decor: zahar perlat, fructe de padure Goji

Mod de preparare :

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul .
In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale.
Amestecati si incorporati laptele ramas. 
Framantam cca 10-15 minute.
Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.

Se degazează aluatul .
Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara.
Punem deasupra untul topit si ciocolata. Presarati fructele de padure deasupra.
Taiati dreptunghiul in benzi egale de 3-4 cm.


Rulati prima banda apoi continuati sa rulati un jurul ei resteul de bande.
Puneti pe o tava acoperita cu hartie de copt si lasati sa creasca inca 30 de minute.
Ungeti cu un pic de unt topit si decorati cu zahar perlat si fructe goji.



Coaceti in cuptorul incins la 180°C timp de 30-35 minutes.


Laisati sa se raceasca si pudrati-o cu zahar pudra.

Pofta buna !
 
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...