Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

sâmbătă, 16 septembrie 2017

Perle de tapioca cu lapte si vanilie

Statele Unite Mexicane sărbătoresc Ziua națională la 16 septembrie, zi ce marchează aniversarea proclamării independenței, în 1810 de sub dominaţie spaniolă. Republica federala Mexic este impartita in 31 de state (estados) si un district federal. Fiecare stat are constitutia si legislativul propriu. Districtul federal contine capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, si are statul special, cu puteri reduse in comparatie cu cele 31 de state.
Din punct de vedere geografic, Mexic face parte din America de Nord.


Iata deci cu aceasta ocazie un "orez" cu lapte mexican cu tapioca.

Tapioca, foarte cunoscută şi sub numele de yuca, este un amidon delicios extras dintr-o plantă numită Manioc (cassava), originară din zona sud-americană. Are rădăcini sub formă de tuberculi care conţin aproximativ de două ori cantitatea calorică a cartofului, o rădăcină de 100 gr având 160 de calorii. Cu toate acestea, este mai bogată în proteine decât cartoful şi alţi tuberculi asemănători acestuia, cum ar fi yam (un fel de cartof dulce), taro etc.
Un aspect important al acestei plante este lipsa glutenului, astfel că tapioca este foarte des folosită în mâncărurile fără gluten ca agent de îngroşare, înlocuind umpluturile pe bază de făină- aceasta fiind periculoasă pentru persoanele care suferă de boala celiacă.

Perlele de tapioca au formă sferică, iar prin fierbere capătă consistenţa unui gel, astfel că sunt folosite la prepararea budincilor şi a sosurilor.

Perlele de tapioca se găsesc, de obicei, în magazinele cu produse asiatice şi au mai multe mărimi şi nuanţe: asemenea coacăzelor negre, culori pale, albe, colorate etc.

Ingrediente : pentru 4 persoane
600 ml de lapte
60 g de perle de tapioca japoneze (de diametru mai mic decat cele normale)
50 g de zahar
1 pachet de zahar vanilat
vanilie esenta sau pudra
fructe uscate pentru decor

Mod de preparare:
Puneti la-ncalzit laptele intr-o oala cu zaharul si vanilia.

Aduceti la fierbere si varsati in ploaie tapioca.

Lasati sa fiarba la foc mic timp de 15 minute amestecand  regulat.

Luati de pe foc si varsati in verine.



Puteti decora cu fructe uscate.

Serviti caldut sau la temperatura camerei.




















Este delicios, textura este mai agreabila decat cea a orezului cu lapte.

Bun dessert!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...