Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 3 septembrie 2017

Prajitura cu piersici si ricotta

O prajitura delicioasa, fondanta cu ricotta si piersici.
Un desert parfumat care se topeste in gura si pe care il voi reface cu siguranta.

Ingrediente : (pentru 8 persoane)
140 g unt
90 g pudra de migdale
coaja rasa de la o portocala
250 g de faina
2 linguri de lapte
1/2 pachet de praf de copt
250 g de branza ricotta
4 oua
150 g de zahar
6 piersici sau nectarine
2 linguri de zahar brun
30 g de migdale feliate


Mod de preparare:



Incalziti cuptorul la 200°C.
Taiati 2 piersici in felii, puneti-le intr-o tigaie din teflon  si varsati deasupra o lingura de zahar brun.
Caramelizati-le timp de 5 minute la foc mediu.
Luati tigaia de pe foc si lasati sa se raceasca.

Taiati untul bucatele, topiti-l la microunde si lasati sa se raceasca.

Intr-un castron sau in bolul robotului puneti branza ricotta, coaja rasa de portocala si zaharul. Amestecati cu o spatula sau la robot pana obtineti o crema.
Adaugati ouaule unul cate unul si amestecati bine.
Varsati pudra de migdale, untul topit si racit si amestecati.
Incorporati treptat faina amestecata cu praful de copt pana obtineti un aluat neted.
Am pus 2 linguri de lapte - mi se parea prea gros.

Ungeti cu unt forma (15/20 cm pentru mine).
Varsati jumatate din compozitie, nivelati si depuneti deasupra feliile de piersica caramelizate.

Varsati deasupra restul din compozitie si nivelati.
Taiati piersicile restante in 8 parti (fiecare jumatate de piersica in 4 parti ).

Puneti-le peste aluat, infingeti-le usor.

Presarati deasupra zaharul brun ramas si migdalele feliate.

Puneti in cuptorul incalzit la 200 °C timp de 40 -45 minutes.

Verificati cu lama unui cutit- este gata cand va iesi curata.
Lasati sa se raceasca.

Se presara cu zahăr pudră și se servește.
Bun dessert!


imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...