Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 12 octombrie 2017

Fiadone - Prajitura corsicana cu brânza Brocciu

Fiadone este o prajitura din Corsica rapida si usor de facut.
Este delicioasa,  usoara, racoritoare, aromata cu lamaie.
Toata calitatea ei vine din branza deosebita folosita : brocciu (sau brousse).
Este o reteta autentica impriumutata si tradusa de la o prietena de origine corsicana.



Brocciu in limba corsicana (brousse in franceza) este o brânză din zer obținută din lapte de oaie sau de capră, asemănătoare cu urda. Se produce în zonele montane din Corsica.

Este produsă din zer care rezultă din producerea brânzeturilor. 
Zerul este încălzit la 35°C și sărat, apoi se adaugă 15% de lapte integral. Amestecul este încălzit la 90°C pentru floculare. 
Flacoanele albe se recoltează și se varsă în site (fattoghje sau casgiaghje în limba corsicană). Acest brânză poate fi comercializată fie imediat, când este încă proaspătă, fie după 21 zile de maturare (brocciu passu).

Din anul 1983 brânza Brocciu face obiectul unei denumiri de origine controlată (AOC) în Franța, apoi din 2003 al unei denumiri de origine protejată (AOP) în Uniunea Europeană. Producția de Brocciu AOP era de 550 tone în anul 2005.(sursa: wikipedia)

Am folosit o branza autentica din lapte de oaie - locuitorii din Corsica spun ca aceasta este cea mai adevarata.
Ingrédients:
450 g de branza brousse proaspata
4 oua
150 g de zahar
coaja rasa de la o lamaie bio


Mod de preparare:



Amestecati (la robot) branza, adaugati ouale unul cate unul, apoi zaharul si coaja rasa de  lamaie.

Amestecati totul bine si carsati intr-o tava tapisata cu hartie de copt (20/30 cm).

Caoceti  45 minute in cuptorul incalzit la 180°C.

Lasati sa se raceasca inainte de a demula.

Pudrati-o cu zahar pudra si taiati-o in portii .

Este excelenta !

Gustul dat de branza de oaie est fin dar un pic mai puternic decat cel dat de branza de vaca.

Puteti incerca cu urda  de oaie daca aveti




Este foarte buna rece.

Bun Fiadone!


2 comentarii:

  1. Cred ca este delicioasa!! Mi-ar placea sa o gust!!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc Mihaela, branza este destul de puternica in gust si de aici vine toata bunatatea

    RăspundețiȘtergere

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...