Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

marți, 17 octombrie 2017

Pateu din ficat de pui - gehackte lebe

Este o specialitate evreiasca numita gehackte lebe , foarte simpla de realizat.
Il pueti servi cu paine buna de casa si castraveti sau gogosari murati.

Va prezint reteta clasica de baza, puteti sa variati si sa adaugati condimente dupa gustul dvs.

Ingrediente: pentru 6 persoane
350 g de ficatei de pui bio
3 cepe - 300 g (1 ceapa rosie si  2 galbene)
3 oua
sare, piper
4 linguri de uleu (sau grasime de rata)



Mod de preparare :

Fierbeti ouale in apa fiarta cu sare timp de 10 minute.
Puneti la racit.
Curatati ceapa si tocati-o marunt.
Intr-o tigaie reveniti ceapa in 2 linguri de ulei.
Trebuie sa fie bine revenita si prajita. Rezervati ceapa prajita intr-un bol.
In aceeasi tigaie puneti inca 2 linguri de ulei si prajiti ficateii. Puneti sare si piper.
Nu trebuie sa-i uscati complet, trebuie reveniti  pe ambele parti, interiorul trevuie sa ramana inca putin roz.
Mixati impreuna ficateii cu ceapa si cu ouale tari curatate.
Verificati de sare si piper.
Puneti intr-un vas/terina, acoperiti si dati la rece cateva ore.


Daca vreti sa-l demulati, imbracati vasul inainte cu film alimentar.

Eu l-am lasat si servit in vasul / terina.

Excelent tartinat pe paine de buna calitate. Puteti sa-l condimentati dupa gustl dvs,: boia, parika etc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...