Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 8 octombrie 2017

Placinta Beurek armeniana

Va prezinta o delicioasa placinta armeniana umpluta cu 3 branzeturi si parfumata cu patrunjel.
Un börek, burek ou beurek este o patiserie sarata orientala originara din Asia centrala, care a ajuns la noi in Balcani in timpul ocupatiei otomane.


Sunt de obicei umplute cu branza, spanac, carne tocata sau cu cartofi.
Ingrediente :
8 foi de placinta
300 g de branza de vaci proaspata (sau ricotta)
100 g de cascaval ras
120 g de branza féta
patrunjel tocat (1/2 legatura)
piper proaspat macinat
sare
1 ou
5 cl de lapte
30 g de unt



Mod de preparare:


Intr-un castron amestecati cele 3 branzeturi.
Adaugati piper proaspat macinat si patrunjel tocat.

Verificati de sare dar feta si cascavalul sunt deja sarate.

Topiti untul si ungeti vasul pentru cuptor (20/30 cm).
Derulati foile de placinta.
Puneti 2 foi pe fundul vasului. Ungeti cu unt .


Puneti inca 2 foi si ungeti din nou cu unt.

Puneti branza si acoperiti cu cele 4 foi ramase ungand cu unt fiecare 2 foi.  Taiati in portii.
Amestecati oul cu laptele si varsati deasupra.




Coaceti placinta timp de 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Lasati sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi. Cu o salata verde este delicioasa.

Pofta Buna!!

imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...