Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

miercuri, 25 octombrie 2017

Supa de dovleac cu sunca de porc sarata

O  supa generoasa de sezon cu dovleac, sunca de porc sarata si morcovi violeti.
Un fel de mancare complet, gustos si vitaminos :)

Culoarea deosebita vine de la morcovii violeti. 
Morcovii mov/violeti nu sunt o simplă noutate pe piață. Culoarea lor unică reflectă componentele lor fito-chimice benefice pentru sănătate.
Soiul de morcovi mov nu conține doar vitamina A și beta-carotenul pe care le conțin și morcovii obișnuiți — fapt dovedit de mijlocul lor de culoare portocalie — dar sunt bogați și în antociani, compuși antioxidanți care dau afinelor culoarea distinctivă și beneficiile de super-legumă pentru sănătate. Studiile au arătat că acești pigmenți albaștri și violet pot îmbunătăți memoria, spori acuitatea vizuală, proteja împotriva atacurilor de inima, acționa ca anti-inflamatoare și chiar susține controlul greutății.
Butternut sau dovleac placintar = un soi de dovleac  cremos si usor de folosit in retete.

Ingrediente: pentru 8 persoane
dovleac butternut 1 kg
400 g de sunca cruda sarata (in saramura , nu prea grasa)
cateva boabe de piper de Sichuan
1 cuisoara
cimbru uscat, 2 foi de dafin
un ceapa rosie
5 morcovi violeti

cateva foi de telina verde
un praz gros
3-4 cartofi
3 linguri ulei
sare marina, piper


Mod de preparare:


Intr-o oala adanca puneti la fiert costita in 2 l de apa cu partea verde a prazului taiata bucati, cu cuisoara, cu piperul de Sichuan, cu 1 foaie de dafin si cu un pic de cimbru uscat.
Lasati sa fiarba 30 de minute indepartand spuma in mod regulat.
Scoateti sunca si rezervati.
Curatati si taiati morcovii in bucati. Dovlecelul se curata de coaja , se goleste de seminte si nervuri  si se taie bucati.
Curatati si tocati marunt ceapa rosie.
Spalati si tocati marunt partea alba a prazului.
Intr-o oala adanca (sub presiune daca aveti)  incalziti uleiul si caliti ceapa si prazul.
Adaugati morcovii, dovleacul, telina, un pic de cimbru uscat si o foaie de dafin.
Reveniti totul. Taiati carnea in 3 parti si puneti-o peste legume. Adaugati cartofii curatati si taiati in 4, puneti un pic de sare si acoperiti totul de apa fiarta. Puneti capacul si lasati sa fiarba 30 minutes la oala sub presiune (15-20 minutes in plus intr-o oala normala sau pana cand legumele sunt bine fierte)
Scoateti sunca si foaia de dafin.
Mixati legumele, adaugand apa progresiv pana se obtine o crema.
Verificati de sare si piper.



Taiati carnea bucatele.
Serviti supa crema cu bucatele de carne.
Presarati deasupra piper sau paprika.

Puteti adauga crutoane de paine, o lingura de smantana  etc
Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...