Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 30 noiembrie 2017

Pui cu piper Sichuan

O noua reteta parfumata cu acest condiment faimos, deja cunoscut în sud-vestul Chinei de secole - Piperul Sichuan. Ce va pot spune : ne-am delectat, sosul este o nebunie delicioasa de te lingi pe degete :)
Piperul Sichuan nu este înrudit nici cu piperul alb şi nici cu cel negru, este cules din planta Piperului Japonez, care creşte în sălbăticia munţilor din sud-vestul Chinei.
Fructele fac parte din familia citricelor, ceea ce explică aroma de lămâie pe care o oferă acest condiment mâncărurilor din regiune. Deşi plante înrudite se găsesc în toată Asia, în ţări precum India, Coreea, Japonia etc, piperul Sichuan este de departe cel mai aromat.
Informaţii amuzante :
• Frecarea frunzelor plantei Sichuan între degete împrospătează aerul, oferind o aromă de citrice
• Un proverb chinez antic spune: China este locul ideal al mâncării, însă Sichuan este locul ideal al aromei
• Bomboanele cu piper Sichuan sunt o desfătare tradiţională în sud-vestul Chinei
• Piperul japonez Sansho este înrudit cu piperul Sichuan, având o aromă blândă de lămâie
• Pentru a substitui piperul Sichuan, în cazul în care nu îl găsiţi, puteţi folosi boabe de ienupăr (pentru efervescenţă) şi fulgi de ardei chili (pentru senzaţia de căldură) (sursa : http://www.csid.ro/)



Ingrediente : pentru 2-3 persoane
1/2 pui taiat in 4 bucati
75 g de jambon crud uscat
100 g sos de rosii
4 cepe esalota (sau 2 cepe normale)
2 linguri ulei
1 ardel verde
1 catel de usturoi
2 linguri de coniac
75 ml de apa fiarta
1 foaie de dafin
2 linguri de patrunjel proaspat tocat marunt
sare marina
1 lingura de piper Sichuan



Mod de preparare :
Spalati carnea. Curati si spalati legumele.
Taiati ardeiul in lamele.
Tocati marunt ceapa si usturoiul.
Intr-o oala/cocota adanca reveniti piperul in uleiul cald.
Depuneti bucatile de pui si colorati-le pe toate partile impreuna cu jambonul uscat taiat in bucati mari.
Adaugati apoi lamelele de ardel si coniacul. amestecati si reveniti impreuna 5 minute.
Varsati sosul de rosii si apa fiarta, adaugati foaia de dafin si amestecati.
Acoperiti si gatiti in jur de 40 de minute.
Verificati si adaugati apa daca este necesar.
Scoateti puiul si jambonul sec si filtrati sosul.

Serviti puiul cald cu cartofi prajiti sau piure.
Arozati cu sosul filtrat si decorati cu patrunjel tocat.
























Este delicios si parfumat !



Pofta buna!



imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...