Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 9 noiembrie 2017

Tocana de vita Loc Lac- Cambodgia

Astazi 9 noiembrie in Cambogia se sarbatoreste ziua Independentei fata de Franta in 1953.
Majoritatea cambodgienilor se considera Khmeri, descendenti ai Imperiului Angkor care s-a extins peste o mare parte a Asiei de Sud-Est si si-a atins apogeul intre secolele X si XIII.
In aprilie 1975, dupa o lupta de cinci ani, fortele comuniste ale Khmerilor Rosii au capturat capitala Phnom Penh si au evacuat toate orasele din tara. Cel putin 1,5 milioane de cambodgieni au fost ucisi in urma executiilor, a muncii fortate sau a infometarii in timpul regimului khmerilor rosii condusi de Pol Pot. 
Elementele reminiscente al Khmerilor Rosii s-au predat la inceputul lui 1999. O parte dintre supravietuitorii liderilor Khmerilor Rosii au fost judecati sau asteapta sa fie anchetati pentru crime impotriva umanitatii de un tribunal mixt, format din cambodgieni si reprezentanti ai Natiunilor Unite, sprijinit de asistenta internationala. 
În 2004, regele Norodom SIHANOUK a abdicat, fiul său, Prinţul Norodom SIHAMONI luându-i locul  (sursa : wikipedia).
Cu aceasta  ocazie va prezint o macare traditionala si foarte populara in Cambogia si in Vietnam.
Este o tocanita de vita originala, acompaniata de orez cu rosii si cu salata si cruditati.
Pentru un bun rezulat trebuie să alegem o carne de vită de calitate.
Carnea de vita trebuie taiata in cuburi si este lasata apoi intr-o marinata. Este rapid de facut datorita calitati carnii alese si datorita marinatei . Resultatul este exceptional iar sosul este delicios.
Ingrediente : pentru 3-4 persoane
500 g de carne de vita - vrabioara, file
2-3 linguri ulei vegetal
2 cepe esalota
1 catel de usturoi mic
1 lingura bulion concentrat de rosii 
cateva foi de salata
2 rosii taiate felii 
1/2 castravete lung
orez natur

Marinata :
1 lingura ulei
3 linguri sos de soia
1  lingura sos de rosii (sau ketchup)
2  linguri sos de peste
1 varf de sare
piper proaspat macinat
1 catel de usturoi tocat
1  lingurita de zahar
1  lingura de amidon de porumb -Maïzena
1  lingurita rasa de paprika (afumata daca aveti)
cateva picaturi de ulei de susan

Sos: 
sucul de la o lamaie verde 
1 lingura sos de peste
1 lingura apa
1 varf de zahar
piper proaspat macinat

Mod de preparare:
Taiati carnea de vita in cuburi.
Amestecati ingredientele pentru marinată, adaugati carnea si amestecati bine.
Dati la rece 1-2 ore, amestecati de cateva ori.
Puneti uleiul la-ncalzit intr-un wok sau tigaie. Prajiti ceapa esalota tocata (pastrati o jumatate de ceapa), adaugati carnea si marinata.
Sotati timp de 10 minute, parfumati cu uleiul de susan.
Pregatiti orezul natur cum aveti obiceiul.
Tocati ceapa pastrata si catelul de uturoi.
Prajiti-le intr-o tigaie in 2 linguri de  ulei, adaugati bulionul de rosii si orezul gatit.
Puneti sare, piper, amestecati 2-3 minute.

Tocanita Loc Lac est de obicei servita cu un sos preparat din suc de lamaie verde, o lingura de sos de peste, un pic de zahar si piper.

Preparati farfuriile, asezati cateva felii de salata, punetui carnea deasupra . Arozati-o cu sos.
Acompaniati cu orez si felii de rosii si castraveti (si felii de ceapa daca preferati).
Serviti cu sosul preparat.

Un regal !





imprimati print



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...