Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 10 decembrie 2017

Biscuiti Sablés pentru Craciun

Traditia in multe tari din Europa si nu numai, cere ca de Craciun sa facem biscuiti de diferite forme si sa-i decoram impreuna cu copii.
O cana de lapte cu ciocolata si o farfurie de biscuiti se pune seara la fereastra pentru ca Mos Craciun sa vina.

Acesti biscuiti au fost preparati initial intr-o regiune din vestul Frantei, Sablé-sur-Sarthe, cunoscuta si sub numele Sablé. Istoria lor a inceput in anul 1670, cand se spune ca Marchizul de Sablé a adus la curtea Regelui Louis al XIV-lea niste biscuiti rotunzi, pe care fratele regelui i-a indragit foarte tare. Atat de tare incat i-a comandat marelui patiser Vatel, numindu-i „des petits sablés”, in onoarea Marchizului de Sablé.
Reteta de baza este compusa din unt, faina , zahar si galbenus de ou
Sunt foarte deliciosi datoriita untului de calitate folosit beurre d’Échiré - AOP.
Daca faceti biscuiti de Craciun incercati sa folositi un unt de calitate , veti vedea diferenta la gust.


Ingrediente:
250 g de faina
125 g de unt de calitate (moale)
110 g de zahar
1 plic de zahar vanilat
un ou
bonboane smarties ou skittles
50 g de ciocolata sau  60 g caramel sarat Regilait


Mod de preparare:

Amestecati la robot untul moale cu zaharurile.
Adaugati oul si bateti bine.
Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen.
Filmati si dati-l la rece cel putin 30 minute.
Incalziti cuptorul la 180°.
Fainati suprafata de lucru, intindeti aluatul si taiati cercuri cu un pahar sau cu o forma.
                         
Puteti face si alte forme, depuneti biscuitii pe 2 tavi acoperite de hartie de copt.
Dati la cuptor 14 minute.

Topiti ciocolata la bain marie si puneti-o intr-o seringa de decorat.
Decorati cercurile in forma de ren, puneti un pic de ciocolata si deasupra o bomboana pentru a face nasul.

Lasati sa se usuce, ciocolata se va usca mai repede decat caramelul.

Bun biscuit !

imprimez print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...