Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

marți, 12 decembrie 2017

Mendiants cu ciocolata

Mendiants sunt discuri din ciocolata garnisite cu 4 fructe seci sau confiate.
Fructele folosite inițial corespundeau celor patru ordine principale calugaresti: stafidele pentru Augustinieni, alunele pentru Carmelite, smochinele uscate pentru Franciscani și migdalele pentru Dominicani.

Astazi le putem gasi decorate cu fructe diverse si diferite ; coaja de portocala confiata, nuci, fructe de padure Goji etc.





Ingrediente: pentru  20 bucati
- 200 g de ciocolata de couvertura cu lapte - Venezuela 43%
- decor: alune de pădure intregi, mango uscata, fructe de padure Goji , ornamente din zahar 



Mod de preparare:


Începeți prin a pregăti toate ingredientele pentru decor. 
Topiti ciocolata la bain-marie.


Se amestecă rapid cu o spatulă pentru a obține o temperatură uniformă. 

Puneți  cu o lingura pe o foaie din din silicon sau pe hârtie de pergament, discuri de ciocolată cu un diametru de 4- 5 cm. 

Decorați și lăsați-le să se cristalizeze într-un loc răcoros. 

Dezlipiti si serviti !
Bun mendiant !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...