Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

marți, 19 decembrie 2017

Tocana de vita cu bere- Carbonada C'hti

Va ramane un pic de turta dulce? Faceti o mancarica cu carne de vita foarte celebra.
Carbonada este o reteta frantuzeasca din nordul Frantei si belgiana din regiunea flamanda foarte gustoasa si renumita.
Carnea este mijotata si gatita timp indelungat intr-un sos cu bere.
Am numit-o C'hti datorita berei folosite foarte celebra in Nordul Frantei. In comparatie cu reteta belgiana deja publicata am pus de data aceasta 2 felii subtiri de sunca afumata.
Reteta este deci refacuta si aprobata :)
Berea este folosita la prepararea mancarurilor inca din Egiptul Antic.Se spunea ca fiind gatita cu bere mancarea va fi mai sanatoasa.
Este adevarat, un nou studiu care a aparut in "Journal of Agricultural and Food Chemistry" sugereaza ca marinada din bere face carnea sa fie mult mai sanatoasa.

Ingrediente : pentru 8 persoane
1,5 kg de pulpa de vită taiata bucati
2 felii de sunca afumata
3 cepe
5 morcovi
cimbru uscat, foaie de dafin
3 linguri ulei
1 lingura zahar brun
75 cl de bere neagra sau blonda (dupa preferinta)
2 linguri mustar iute
3 felii de turtă dulce
2 linguri de fond de vitel (sau Kub)
sare, piper




Mod de preparare:  



În oala sub presiune, puneti la prajit bucatile de carne si sunca afumata taiata bucati in uleiul incins.
Se adaugă ceapa tocata marunt si se rumenesc impreuna timp de 5 minute, amestecând din cand in cand.

Punem sare, piper, cimbrul uscat , foaia de dafin si adaugam berea.
Închideți oala sub presiune și lasati sa fiarba timp de 40 de minute (1 oră într-o oală de fonta normala).


După 40 min/o oră, se adaugă zaharul brun, muștarul și feliile de turtă dulce maruntite.

Se completeaza cu morcovii curatati si taiati rondele.

.
Se închide din nou oala sub presiune și se fierbe timp de 50 minute (2 ore la foc mediu într-o oală de fonta normala- amestecati din cand in cand sa nu se prinda de fund).
Refermez la cocote et laisser mijoter à nouveau 50 minutes dans la cocotte minute (2 h dans une cocotte normale).
Traditional se serveste cu cartofi prajiti.
Pofta Buna!!!




imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...