Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

vineri, 19 ianuarie 2018

Salata cu hering afumat si cartofi

Ce-mi place heringul afumat :)
In loc sa fac un sos clasic vinaigrette, am facut de data aceasta un sos cu smântână acră.
Am adaugat oua fierte tari si rosii cherry si am obtinut un fel de mancare complet si delicios.
Adăugarea sosului se face când cartofii sunt inca călduti pentru o buna absoarbere.

Aceasta reteta se face de obicei cu smântână acră.
Daca nu aveti este foarte usor de facut. Este suficient sa puneti un pic de suc de lamaie in smantana normala

Ingrediente: pentru 4 portii
200 g file de hering afumat
1 ceapa rosie mica
1 lingura de mustar de Dijon (sau 2 de maioneza)
4 linguri bune de smântână acră (smântână +1 lingura de suc de lamaie)
2 oua tari
6 cartofi
rosii cherry
sare, piper
verdeata

Mod de preparare:
Amestecati smantana acra cu mustarul, sare si piper. Dati la rece.
Fierbeti ouale 10 minute in apa cu sare.
Puneti-le in apa rece.
Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute.
Odata fierti, treceti cartofii imediat sub apă rece pentru a-i curata de coaja mai usor.
Se curata cartofii si se taie in cuburi.
Taiati file-ul de hering in bucati de 2 cm, curatati si taiati ceapa rosie marunt.
Amestecati cartofii cu harengul afumat si ceapa.
Puneti sare si piper.
Varsati sosul rece deasupra si amestecati usor. Dati la rece pentru 1 ora.
Inainte de a servi decorati cu ouale taiate, rosiile cherry si cu verdeata tocata.

Ce bun este !

imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...