Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

vineri, 16 februarie 2018

Pulpe de rață caramelizate

Anul chinezesc începe astazi 16 februarie și va aduce o mulțime de schimbări.
2018 este considerat Anul Câinelui de Pământ și va pune foarte mult accentul pe răbdare și toleranță.
Specialiștii în zodiacul chinezesc sunt de părere că anul 2018 va fi unul plin de evenimente și pentru a ține la distanță situațiile neplăcute, ar fi bine să punem mult mai mult accent pe securitate. Astfel, în 2018 trebuie să fim solidari și să comunicăm mai mult, acestea fiind o parte dintre elementele ce definesc Câinele de Pământ, potrivit karmaweather.com.
Anul ce urmează va fi unul favorabil din punct de vedere financiar. Câinele de Pământ simbolizează o anumită stabilitate, iar cei care vor promova valori ca onestitatea și corectitudinea vor avea câștiguri financiare însemnate.
Cei care sunt interesați mai mult de partea afectivă și își doresc o relație stabilă trebuie să știe că în Anul Câinelui de Pământ pot obține aceste lucruri doar prin dialog și o bună înțelegere a celor din jur. Acest an va pune acentul pe sensibilitate, emoție și empatie.
Anul Câinelui de Pământ este considerat unul foarte bun pentru a aduce pe lume un copil. Pământul este un simbol asociat cu longevitatea, stabilitatea și autocontrolul, iar cei născuți în acest an vor avea parte de o mulțime de lucruri bune.(sursa : https://www.avantaje.ro/)
Va propun cu aceasta ocazie o reteta tipic chinezeasca- rată caramelizată.
Am avut un borcan de sos special pentru caramelizat carne de rata, pui etc.
Daca nu gasiti, nu este indispensabil,  puteti face acest sos - reteta aici.

Ingrediente: 4 persoane
4 pulpe de rata
100 g de sos pentru caramelizat rata, pui...
2 catei de usturoi
1 lingura de miere de albine
2 linguri sos soia
sare, piper
seminte de susan


Mod de preparare:

Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia.
Adaugati piper proaspat macinat.
Puneti pulpele  intr-un plat pentru cuptor si ungeti-le bine cu sosul obtinut. Lasati-le sa marineze 30 de minute la temperatura ambianta.
Intoarceti-le dupa 30 de minute si etalati din nou sosul bine peste ele.
Puneti sare, piper si dati la cuptorul incalzit la
180°C timp de 40 minute. Intoarceti-le de 2-3 ori si arozati-le in mod regulat.
Dupa 40 minute  am acoperit cu o foaie de aluminium si lasat inca 25 minute.
Indepartati foaia de aluminium, arozati generos pulpele cu sos si presarati seminte de susan deasupra.
Dati la cuptor timp de 10 - 15 minute.
Scoateti pulpele si degresati sosul (grasimea este la suprafata, usor de indepartat). Este gata, puteti servi si aroza cu sosul degresat.
Le-am servit cu orez cantonez de casa - reteta aici.
Pofta Buna !

Un comentariu:

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...