Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

marți, 6 martie 2018

Inghetata parfait cu limocello

O inghetata delicoasa si aproape perfecta :)
Un pic prea dulce dupa gustul meu dar foarte apreciata de invitati.

Primele mentiuni despre parfait apar la inceputul secolului al XIX-lea. La inceput a fost un desert rece din cafea, servit in pahare transparente, inalte, cu picior subtire. Conform definitiei din "Larousse Gastronomique", parfait este "un desert rece, preparat din doua straturi de crema, foarte delicate, ceea ce ii permite sa nu se topeasca foarte repede. La origine, parfait a fost o inghetata cu aroma de cafea. Astazi, se bazeaza pe combinatia de crema de oua, un sirop realizat din galbenusuri, sau piureuri de fructe, amestecate cu smantana si apoi puse la inghetat".
O dovada ca parfait este o delicatesa este faptul ca la banchetele tinute in cinstea castigatorilor Premiilor Nobel, cina se termina aproape de fiecare data cu acest desert. Se alegeau diferite variante de parfait. Site-ul oficial al organizatiei care acorda prestigioasa distinctie precizeaza ca prima oara cand s-a ales acest desert a fost in 1920, cand oaspetii au putut servi parfait de caise. (sursa: http://jurnalul.ro)

Ingrediente:
100 g zahar
4 oua
100 g sirop de artar
60 g coaja de lamaie confiata
40 cl smantana lichida
4 linguri de lichior limoncello
100 g de ciocolata alba
1 varf de sare

Mod de preparare: pentru 8-10 persoane

Bateti galbenusurile cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul.
Adaugati limoncello si amestecati. Taiati lamaia confiata si 50 g de ciocolata alba in bucatele.
Bateti spuma albusurile cu un varf de sare.
Puneti pe foc siropul de artar. Cand incepe sa fiarbe luati de pe foc si varsati-l treptat in albusurile spuma continuand sa le bateti pana se racesc complet.




Incorporati albusurile in amestecul cu galbenusuri, adaugati ciocolata taiata bucatele si lamaia confiata.
Bateti smantana pana obtineti frisca.
Incorporati-o amestecand incet in compozitia cu lamaia confiata.
Este gata :)
Va ramane sa-l puneti in forme individuale sau dupa placul dvs.
Puteti pune pe fundul formelor ciocolata alba si lamaie confiata.

           
Puneti peste noapte la congelator.
Demulati si decorati inainte de a servi : cu frisca, ananas, portocala, zmeura, cu sirop coulis de zmeura etc.

   
Bun desert !

imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...