Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

vineri, 13 aprilie 2018

Biscuiti sarati cu fulgi de ovăz

Dupa reteta de clatite cu fulgi de ovăz imi ramaneau un pic din acesti fulgi minunati.
Vroiam de data aceasta sa fac ceva sarat, o reteta aperitiv. Foarte simplu si rapid de facut acesti biscuiti sarati tip crackers.
De ce cumparam produse industriale in loc sa facem acasa?
In plus o puteti diversifica si face in functie de produsele dorite sau avute la dispozitie.
Eu am pus jambon uscat, parmezan si seminte diverse.
Fulgii de ovăz sunt printre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă.
Aceștia sunt plini cu vitamine, minerale, carbohidrați complecși și proteine.
În plus, sunt bogați în fibre ce aduc multe beneficii.
Sunt o cereală integrală ce îți oferă o senzație de sațietate. Aceasta te poate ajuta să slăbești, în timp ce reduce nivelul de zahăr din sânge și te protejează de bolile de inimă. (sursa: http://staiinforma.ro/)

Ingrediente:
150 g de  fulgi de ovăz
10 cl de apa rece
1/2 lingurita de sare
1/2 lingurita de boia de ardei
(sau alte parfumuri la alegere: paprika, curcuma, ghimbir, curry, ...)
3 linguri seminte decojite de floarea soarelui
3 linguri ulei de masline
2 linguri bune de parmezan ras
2 felii de jambon uscate taiate marunt
seminte de mac, floarea soarelui pentru decor


Mod de preparare:

Varsati fulgii de ovăz cu parmezanul intr-un castron.

Adaugati sarea, jambon-ul, semintele si condimentele.

Incorporati treptat uleiul , amestecati cu mana sau cu o lingura de lemn.
Trebuie sa obtineti o bula oumogena.

Puneti-o intre 2 foi de copt si cu un sucitor o etalati pana obtineti 2 cm de grosime.

Taiati patratele sau faceti alte forme.

Le-am lasat pe hartia initiala su decorat cu seminte.

Dati la cuptorul incins la 180 °C timp de 20 minute
Biscuitii crackers trebuie sa fie colorati pe margini.
Decupati-i complet si lasati-i sa se raceasca complet.

Serviti-i reci cu un vin alb, o bere sau cu un suc de fructe de calitate.
Puteti sa-i pastrati cel putin o saptamana intr-o cutie metalica.

imprimati  print



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...