Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

vineri, 6 aprilie 2018

Pască cu ciocolata, nuci si alune

Pastele se apropie! Cu ocazia sărbătorilor Pascale gospodinele prepară mâncăruri tradiționale: pască, cozonac, drob.
V-ati hotarat ce fel de pasca veti face? Va propun o reteta noua de pască, cu aluat dulce ciocolatos si cu o umplutura cremoasa din branza, smantana si ciocolata.
Reteta am gasit-o pe un site care-mi place foarte mult Savori urbane. Simpla si rapida de facut iar rezultatul este foarte bun.
Toate retetele mele de pasca aici.
Ingrediente:
Pentru aluatul fraged cu cacao:
90 g faina
35 g cacao pudra
50 g zahar tos
1 galbenus (am uitat)
60 g unt rece
1 varf de  sare
jumatate de plic de zahar vanilat
20-30 ml apa rece

Umplutura:
350 g branza de vaci grasa, bine scursa de zer
2 oua
un varf de sare
1 plic si jumatate de zahar vanilat Bourbon
50 g zahar tos
10 cl smantana lichida
150 g ciocolata amaruie topita (min 40% cacao)
50 g nuci usor prajite
50 g alune de padure usor prajite

Decor:
oua de ciocolata
zahar pudra
    Mod de preparare :
    Pregatiti aluatul:
    In bolul robotului puneti faina, cacaoa, zaharul pudra, vanilia, sarea si cubuletele de unt rece. Cu paleta robotului, amestecati. Puneti galbenusul si apa rece treptat, amestecati pana obtineti o bila de aluat. Nu-l framantati cu mana.

    Daca nu aveti roboti amestecati intr-un castron ingredientele cu lama unui cutit bont, zdrobind cuburile de unt. Adaugati apoi galbenusul de ou si treptat apa rece. Aluatul va se lega. Nu-l framantati cu mana.
    Inveliti bila intr-o folie de plastic si dati la rece 10 minute.

    Dupa avest timp intindeti cu un sucitor aluatul. Faceti un cerc si puneti-l pe fundul formei unse. Cu aluatul ramas faceti o banda un pic mai mare decat peretii formei si puneti-o pe peretii formei unsi Apasati bine cu degetele si sudati cele 2 aluaturi.. Puneti forma la rece.

    Intr-o tigaie mica, antiaderenta, prajiti usor nucile si alunele.
    Topiti ciocolata la bain marie sau la microunde.
    In bolul robotului puneti branza, sarea, zaharul si vanilia.
    Amestecati si adaugati treptat ouale si smantana.
    Adaugati ciocolata topita si amestecati bine (ciocolata se va intari un pic la contact) .
    Incalziti cuptorul la 180° C .
           
    Scoateti din frigider forma cu aluatul fraged. Turnati in ea crema de ciocolata.
    Presarati nucile si alunele deasupra si apasati-le usor cu o lingura. Nici sa nu fie afara dar nici sa nu se duca la fund (pastrati cateva pentru decorul final.

    Nivelati forma si dati la cuptor.
    Aluatul s-a desprins de pereti si mi-a cazut peste branza :) Este bine si asa.
    Primele 20 de minute la 180° C apoi reduceti la 170° C si lasati inca 20 de minute.
    Cu aluatul ramas am faccut 3 iepurasi (10 minute la cuptor).
    Lasati-o sa se raceasca si dati la frigider o noapte.
    Scoateti pasca din forma (detasabila). Pudrati-o cu zahar si decorati-o dupa dorinta.
    Foarte buna, o voi reface cu siguranta.
    Serviti cu pofta !
    imprimati print

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    The moneytizer

    The moneytizer

    Retete din lumea intreaga

    The moneytizer

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...