Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 30 aprilie 2018

Supa crema de țelină

Ce-mi place supa cremoasa de țelină.
Puteti face in mare cantitate si congela. Ideal de consumat seara cand veniti de la serviciu.
Telina, foarte apreciata de grecii antici datorita virtutilor sale terapeutice, este un medicament deosebit de pretios, bogat in vitamine si minerale, recomandat in hipertensiune arteriala, reumatism, guta si astenie sexuala.
Telina contine zaharuri,proteine, minerale, precum potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier, iod, vitaminele A, B1, B2, B3, C, E, celuloza si un ulei eteric ce-i imprima mirosul si gustul caracteristice.
Telina este un afrodiziac recunoscut. Romanii preparau vin din frunze de telina pentru sporirea potentei. Sucul din frunze de telina se bea zilnic, cate un pahar, in cure de trei - patru saptamani, ajutand la cresterea virilitatii, a potentei sexuale, tratand impotentele psihogene, rezultate din surmenaj fizic sau intelectual, dar si pe cele de origine vasculara sau endocrina.(voir plus: http://www.ziare.com/)

Ingrediente: 6 portii
600 g  țelină
4 cartofi
1 ceapa verde tocata
2 catei de usturoi
15 cl de smantana
1,5 -2 l supa de legume sau pui
2 linguri ulei
sare, piper proaspat macinat
cimbru, dafin
50 g parmezan ras



Mod de preparare:


Curatati si spalati legumele.

Taiati telina si cartofii in bucati.

Intr-o oala adanca incalziti uleiul.
Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2.

Adaugati bucatile de cartofi si de telina. Reveniti impreuna timp de 5 minute.

Adaugati supa, puneti sare si piper, cimbru si frunza de dafin.

Acoperiti partial si lasati sa fiarba timp de 30 de minute

Indepartati frunza de dafin, scoateti si mixati legumele.

Adaugati lichidul in care au fiert  progresiv pana obtineti o supa/crema de consistenta dorita.

Puneti smantana si amestecati.

Verificati de sare si piper.

Serviti-o fierbinte cu parmezan ras.





Am acompaniat-o cu paine focaccia- reteta aici.


Pofta Buna!


imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...