Griș cu lapte este un desert făcut din griș de grâu fiert în lapte.
Grișul cu lapte este consumat în Europa din timpurile Imperiului Roman, rețeta de preparare fiind descrisă în De re coquinaria.
De re coquinaria sau Ars Magirica este cartea de bucate cea mai veche care se cunoaște. Este scrisă în limba latină de un gastronom pe nume Marcus Gavius Apicius. Cartea originală a apărut în secolul I pe timpul împăratului Tiberius. Cartea nu doar că prezintă rețete culinare ci de asemenea prezintă mici trucuri folosite în bucătărie.
(sursa: Wikipedia)

Ingrediente :
500 ml lapte
50 g de gris
3 linguri de zahar
vanilie
dulceata de cirese
Mod de preparare:
Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul.
Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa.
Preparati formele.
Puneti dulceata la fund apoi turnati peste ea grisul cu lapte.
Lasati sa se raceasca, apoi puneti la frigider minimum 2 ore.
Intoarceti forma pe o farfurie si serviti rece......
Pofta Buna!!!!
![]() |
imprimati-print |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu