Un fruct delicios si etonant...

Denumire lui populara este: dovleac, patison, tartacuta stelata.
Patisonul galben, pentru umplut sau copt are un gust asemanator cu anghinarea.
Fructele se recolteaza cat sunt tinere, fiind mai gustosi si cu mai putine seminte.

Ingrediente:
2 dovlecei steluta galbeni

150 g carne de vită tocată
2 cepe mici
1/2 ardei gras roșu
1 cățel de usturoi
1 lingura pasta de tomate
boia de ardei
3-4 linguri de brânză rasă
2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Dovleceii se pun la fiert intregi într-un vas mare plin cu apă clocotită cu un pic de sare.
Se fierb timp de 15 minute (se verifica fierberea lor cu o lama de cuțit).

Se taie capacul și se scot semințele. Cu o lingura se colecteaza cat mai mult din pulpa cu grija.
Pulpa colectata se toaca marunt si se rezerva.
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.
Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul.

Se amestecă bine pentru a avea o compoziție uniformă.
Puneti boia de ardei, pulpa rezervata, sare și piper.
Se adaugă pasta de tomate, 10 cl de apă și se amestecă. Gatiti la foc potrivit timp de 10 minute.

Mi-a ramas un pic de umplutura si am umplut si un mic dovlecel rotund verde.
15 minute înainte de a-i scoate din cuptor, se pune un pic de brânză rasa deasupra.

Serviti-i fierbinti.

Poftă Buna!



![]() |
imprimati print |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu