
Aveti nevoie de 8 foi de placinta. Cu restul foilor puteti face un aperitiv cu carnaciori la cuptor.

Ingrediente

3 mere
50 gr de unt
50 gr de zahar
2 linguri de coniac

Mod de preparare:
Spalati curatati si taiati merele in felii subtiri.
Puneti-le intr-o farfurie adanca si amestecati-le cu 30 g de zahar, zaharul vanilat si cu coniacul.
Ungeti o tava rotunda, puneti 2 foi de placinta (lasati marginile sa iasa din tava). Ungeti cu unt presarati un pic de zahar. Asezati alte 2 foi de placinta in sens invers. Ungeti cu unt si puneti deasupra merele rezrvate.

Acoperiti merele cu 2 foi de placinta (lasati marginile sa iasa din tava). Ungeti cu unt presarati un pic de zahar. Puneti 1 foaie de placinta in sens invers. Ungeti cu unt presarati un pic de zahar.
Pliati si aduceti toate marginile spre mijloc.
În mijloc, deasupra am pus-o ultima foaie filo un pic mototolită.
Se unge cu un pic de unt topit, se presara un pic de zahăr și se coace 40 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 °.
Se scoate din tava, presara zahar pudra si se serveste calduta.

Acoperiti merele cu 2 foi de placinta (lasati marginile sa iasa din tava). Ungeti cu unt presarati un pic de zahar. Puneti 1 foaie de placinta in sens invers. Ungeti cu unt presarati un pic de zahar.
Pliati si aduceti toate marginile spre mijloc.

Se unge cu un pic de unt topit, se presara un pic de zahăr și se coace 40 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 °.
Se scoate din tava, presara zahar pudra si se serveste calduta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu