Este delicioasa si foarte simpla de facut, pacat ca pozele mele nu sunt prea reusite :(
Pajeon (pachon, pajun, sau pajon) este o gustare extrem de populara in Coreea, mai ales in randul studentilor si al oamenilor de afaceri. Tonetele care vand pajeon impanzesc orasul, iar savuroasa clatita este adesea insotita de o cana de vin din orez, makkgoli.


Ingrediente: pentru 2 persoane/2 clatite
6 cepe verzi fine
1 felie subtire de ghimbir proaspat cu tot cu coaja1/4 de ardei rosu75 g de faina si aceeasi masura de apa calduta
2 oua
150 g de fructe de mare (scoici, creveti, calamari)
1 lingurita de seminte de susan
sare, piper
2 linguri ulei
Pentru sos:
1/2 lingurita de ghimbir ras

2 linguri apa

seminte de susan
Mod de preparare:
Curatati si spalati ceapa verde. Taiati partea verde in bucati de 3-4 cm lungime.
Partea alba o tocati marunt impreuna cu ghimbirul.
Taiati ardeiul rosu in lamele subtiri.
Fructele de mare (proaspete sau decongelate) le fierbeti 2-3 minute
in apa cu sare.
Scurgeti fructele de mare..
Pregatiti aluatul: Intr-un castron amestecati faina cu ouale si adaugati treptat apa calduta. Puneti sare si piper.

Varsati deasupra compozitia preparata si dati un tur de piper.
Coaceti la foc mediu si cand baza este rumenita o intoarceti ca pe o clatita.
Serviti cu sosul preparat (amestecati toate ingredientele).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu