Pentru moment nu vreau alte briose, le voi reface foarte des cu siguranta:).

Ingredientele principale sunt: faina, laptele, drojdia, zaharul, untul sau margarina
Sunt umplute cu unt, zahar si scortisoara si uneori cu cardamom.
Forma este de obicei circulara
In Finlanda forma este mai deosebita in forma de "ureche" .
Va propun aceasta varianta finlandeza- Korvapuusti care mi-a placut foarte mult .
Pentru aluat :
250 ml lapte
1 ou
85 g zahar
un varf de sare
1 lingurita de pudra de cardamom (am pus un mix de condimente pentru turtă dulce (scortisoara , anason , anason stelat , cardamon , cuișoare , ghimbir...)
500 g faina
3 lingurite de drojdie uscata
100 g de unt moale
Pentru Garnitura
50 g unt topit si racit
40 g zahar
30 g ciocolata pudra aromata cu scortisoara si nucsoara
(puteti pune 20 g de scortisoara, sau un amestec cacao-scortisoara)
250 ml lapte
1 ou
85 g zahar

1 lingurita de pudra de cardamom (am pus un mix de condimente pentru turtă dulce (scortisoara , anason , anason stelat , cardamon , cuișoare , ghimbir...)
500 g faina

100 g de unt moale
Pentru Garnitura
50 g unt topit si racit
40 g zahar
30 g ciocolata pudra aromata cu scortisoara si nucsoara
(puteti pune 20 g de scortisoara, sau un amestec cacao-scortisoara)
Mod de preparare:
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.

In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale.
Amestecati si incorporati laptele ramas.
Framantam cca 10-15 minute.
Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.
Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.
Se degazează aluatul .

Am facut 2 dreptunghiuri unul mai mare din 2/3 de aluat si celalalt mai mic.
Rulati strans aluatul cu umplutura.
Cu un cutit taiati trapezuri : baza de 5 cm si partea superioara de 1,5 cm.

Puneti-le pe o placa de silicon sau acoperita cu hartie de copt si lasati-le sa creasca inca 30 de minute.

(depinde de marimea lor)
Sunt delicioase, parfumate si crocante.
Ungeti-le cu oul batut si decorati cu zahar perla.
Lasati-le sa se raceasca un pic si pudrati-le cu zahar pudra.

Sunt excelente si daca nu le consumati toate imediat pastrati-le intr-un sac de plastic.
Pofta buna !


Sunt excelente si daca nu le consumati toate imediat pastrati-le intr-un sac de plastic.

![]() |
imprimati print |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu