Dupa Briosa Kringle va propun anul acesta o reteta cu hering.
Estonia este o tara baltica, alaturi de suratele ei, Letonia si Lituania. Cu 1.300.000 de locuitori si o suprafata de 45.000 de kilometri patrati, este cea mai mica dintre statele care inconjoara Marea Baltica.
In zona se intalnesc curentii oceanici cu vanturi reci de pe continent, dar temperatura medie in timpul anului este una comfortabila de 15 - 20 de grade Celsius. Nu exista munti, nici macar dealuri in schimb in Estonia se gasesc paduri (ce acopera 40% din suprafata tarii) si lacuri (peste 1400).
Estonienii sunt inruditi cu finlandezii, iar limba lor are influente finlandeze si unguresti.
Acesata reteta se face de obicei cu smântână acră.
Daca nu aveti este foarte usor de facut. Este suficient sa puneti un pic de suc de lamaie in smantana normala.

Ingrediente: pentru 2 persoane
200 g file de hering afumat
1 ceapa rosie
1 lingura de mustar (sau 2 de maioneza)
4 linguri bune de smântână acră
(smântână +1 lingura de suc de lamaie)
2 oua tari
sare, piper
verdeata
Mod de preparare :
Taiati file-ul de hering in bucati de 2 cm si depuneti-le pe un plat de serviciu de preferinta lung.
Taiati ceapa rondele si le depuneti peste hering.
Amestecati smantana acra cu mustarul, sare si piper.
Depuneti-o peste hering si ceapa.
Decorati cu rondele de oua si verdeata verde.

Servti cu paine completa sau cu cartofi fierti naturi.
Pofta Buna !

In zona se intalnesc curentii oceanici cu vanturi reci de pe continent, dar temperatura medie in timpul anului este una comfortabila de 15 - 20 de grade Celsius. Nu exista munti, nici macar dealuri in schimb in Estonia se gasesc paduri (ce acopera 40% din suprafata tarii) si lacuri (peste 1400).
Estonienii sunt inruditi cu finlandezii, iar limba lor are influente finlandeze si unguresti.
Acesata reteta se face de obicei cu smântână acră.
Daca nu aveti este foarte usor de facut. Este suficient sa puneti un pic de suc de lamaie in smantana normala.


200 g file de hering afumat
1 ceapa rosie
1 lingura de mustar (sau 2 de maioneza)
4 linguri bune de smântână acră
(smântână +1 lingura de suc de lamaie)

sare, piper
verdeata
Mod de preparare :
Taiati file-ul de hering in bucati de 2 cm si depuneti-le pe un plat de serviciu de preferinta lung.
Taiati ceapa rondele si le depuneti peste hering.
Amestecati smantana acra cu mustarul, sare si piper.
Depuneti-o peste hering si ceapa.
Decorati cu rondele de oua si verdeata verde.

Servti cu paine completa sau cu cartofi fierti naturi.

Pofta Buna !

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu