Incercati-o si nu veti regreta !
Pastizzi este un aperitiv din foietaj sau foi de brick foarte popular in Malta.
Are forma alungita si este umplut cu ricottta sau cu crema de mazare.
Cald iesit din cuptor este delicios, o combinatie nemaipomenita intre aluatul crocant si crema fondanta .
Pastizzi sunt fabricati de peste 500 ani in Malta si apar in cartile de epoca ai Cavalerii Ordinului.
Aceste aperitive crocante se mananca fara foame si sunt disponibile aproape peste tot în Malta pe standuri mici sau în cafenele.

Mod de preparare :
Incalziti cuptorul la 180°C.
Puneti ricotta intr-un castron..
Adaugati sare si frecati (se pune numai sare in reteta de origine eu am adaugat un pic de piper si de oregano uscat).
Taiati aluatul in patrate de 8-10 cm.
Puneti o lingurita de umplutura in centrul lor.
Inchideti patratele , apropiati, lipiti extremitatile patratului 2 cate 2 si intoarcet-lei un pic.


Dati la cuptor timp de 30 de minute.
Nu trebuie sa fie prea rumenite, trebuie sa ramane albe.

Caldute sunt un regal.
Bun Pastizz!

Cald iesit din cuptor este delicios, o combinatie nemaipomenita intre aluatul crocant si crema fondanta .
Aceste aperitive crocante se mananca fara foame si sunt disponibile aproape peste tot în Malta pe standuri mici sau în cafenele.
Ingrediente :
200 gr de branza Ricotta
1 aluat foietaj
sare
piper, oregano sec, seminte de mac (opțional)
200 gr de branza Ricotta
1 aluat foietaj
sare
piper, oregano sec, seminte de mac (opțional)
Incalziti cuptorul la 180°C.
Puneti ricotta intr-un castron..
Adaugati sare si frecati (se pune numai sare in reteta de origine eu am adaugat un pic de piper si de oregano uscat).
Taiati aluatul in patrate de 8-10 cm.
Puneti o lingurita de umplutura in centrul lor.
Inchideti patratele , apropiati, lipiti extremitatile patratului 2 cate 2 si intoarcet-lei un pic.
Nu trebuie sa fie prea rumenite, trebuie sa ramane albe.
Caldute sunt un regal.
Bun Pastizz!

![]() |
imprimati print |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu